19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialArpechim reporneste

Arpechim reporneste

Instanta a dat castig de cauza Petrom in disputa cu Agentia pentru Protectia Mediului Pitesti. Rafinaria Arpechim isi reia activitatea, in timp ce autoritatile de la Mediu au anuntat ca vor contesta decizia Tribunalului.

Tribunalul Pitesti a admis cererea Petrom de suspendare a deciziei prin care Agentia pentru Protectia Mediului Pitesti a oprit activitatea Arpechim. Instanta a intrerupt executarea deciziei emise de cei de la Mediu. Suspendarea este valabila pana la pronuntarea instantei de fond. Agentia de Mediu Pitesti a anuntat ca va contesta decizia de luni a Tribunalului.
In urma unei intalniri dintre sefii Agentiei de Mediu Pitesti si reprezentantii grupului austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom, compania petroliera s-a angajat sa prezinte un plan de inchidere a trei din cele cinci rezervoare de la Arpechim. Celelalte doua rezervoare vor fi modernizate pentru a respecta standardele de mediu.
Agentia de Mediu Pitesti a suspendat in urma cu doua saptamani autorizatia de mediu a rafinariei Arpechim Pitesti. Autoritatile si-au motivat decizia prin nerealizarea a doua masuri cuprinse in planul de actiune al autorizatiei de mediu.
Petrom a convenit inchiderea temporara a rafinariei si estimeaza ca isi va rezolva toate problemele de mediu in doua luni. Momentul in care rafinaria va fi oprita va fi stabilit dupa elaborarea unui studiu de catre o firma de specialitate. Pentru inceput, vor intra in conservare mai multe instalatii ale rafinariei. Operatiunea va fi urmata de inchiderea treptata a intregului sistem de prelucrare.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă