Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arpechim reporneste

Instanta a dat castig de cauza Petrom in disputa cu Agentia pentru Protectia Mediului Pitesti. Rafinaria Arpechim isi reia activitatea, in timp ce autoritatile de la Mediu au anuntat ca vor contesta decizia Tribunalului.Tribunalul ...

Share

Virgil Burla 0 comentarii

13.06.2007 - 00:00
Instanta a dat castig de cauza Petrom in disputa cu Agentia pentru Protectia Mediului Pitesti. Rafinaria Arpechim isi reia activitatea, in timp ce autoritatile de la Mediu au anuntat ca vor contesta decizia Tribunalului.

Tribunalul Pitesti a admis cererea Petrom de suspendare a deciziei prin care Agentia pentru Protectia Mediului Pitesti a oprit activitatea Arpechim. Instanta a intrerupt executarea deciziei emise de cei de la Mediu. Suspendarea este valabila pana la pronuntarea instantei de fond. Agentia de Mediu Pitesti a anuntat ca va contesta decizia de luni a Tribunalului.
In urma unei intalniri dintre sefii Agentiei de Mediu Pitesti si reprezentantii grupului austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom, compania petroliera s-a angajat sa prezinte un plan de inchidere a trei din cele cinci rezervoare de la Arpechim. Celelalte doua rezervoare vor fi modernizate pentru a respecta standardele de mediu.
Agentia de Mediu Pitesti a suspendat in urma cu doua saptamani autorizatia de mediu a rafinariei Arpechim Pitesti. Autoritatile si-au motivat decizia prin nerealizarea a doua masuri cuprinse in planul de actiune al autorizatiei de mediu.
Petrom a convenit inchiderea temporara a rafinariei si estimeaza ca isi va rezolva toate problemele de mediu in doua luni. Momentul in care rafinaria va fi oprita va fi stabilit dupa elaborarea unui studiu de catre o firma de specialitate. Pentru inceput, vor intra in conservare mai multe instalatii ale rafinariei. Operatiunea va fi urmata de inchiderea treptata a intregului sistem de prelucrare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...