7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialArestările în dosarul CFR Marfă continuă. Procurorii au dispus arestarea preventivă a...

Arestările în dosarul CFR Marfă continuă. Procurorii au dispus arestarea preventivă a doi foști directori generali

Doi foști directori generali ai CFR Marfă, Mihuț Constantin Crăciun și Pavel Bărculeț, au fost arestați preventin pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Timiș a fost anunțată la 03.00 noaptea, iar procurorii DIICOT au cerut 19 mandate de arestare în dosarul în care sunt suspectați că au vândut la fier vechi pentru prețuri subevaluate vagoane de tren, arată Digi24.

Procurorii au reţinut 21 de persoane, dar au cerut arestarea preventivă doar pentru 19 dintre acestea. Patru dintre inculpaţi – printre care cei doi foști directori – au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Alte șase persoane au fost trimise in arest la domiciliu, iar restul vor fi cercetate în libertate, sub control judiciar. Decizia nu este definitivă si poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

Anchetatorii spun că cei vizați ar fi prejudiciat CFR Marfă cu peste 6 milioane de euro, după ce ar fi vândut 2.450 de vagoane din oţel la preţuri de fier vechi, cu 80% mai mici. Potrivit rechizitoriului DIICOT trimis instanţei, se pregătea vânzarea unui nou lot de vagoane. Cumpărătorul ar fi fost acelaşi, firma Remat Călărași.

Procurorii spun şi că angajaţii companiei de stat ar fi fost concediaţi dacă refuzau să intre în comisiile care făceau casarea vagoanelor – adică le declarau pe acestea fier vechi.

Zilele trecute, ofițerii DGA au ridicat înscrisuri de la CFR Marfă, Bursa de Mărfuri și REMAT, în ancheta referitoare la vânzarea subevaluată a unor vagoane de tren, au precizat, pentru România Liberă, reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție. Potrivit anchetatorilor, fostul director al companiei, Mihuț Crăciun, este acuzat de fals și delapidare.

"Primul nivel al grupului infracţional organizat a fost constituit din conducerea executivă a societăţii SNTF MARFĂ 'CFR Marfă' S.A, compusă din Directorul general Mihuţ Constantin Crăciun, Directorul Operaţiuni Dezvoltare MR Daniel Ciobanu, Directorul Departament Vânzări – Trafic Eugen Tudor, Directorul Economic – Financiar Pavel Bărculeţ, Managerul Juridic Silviu Valeriu Costea, Directorul Trafic Constantin Alupoaie, Directorul vagoane Florin Enache, Şeful Biroul Urmărire Contracte Mariana Căpăţână, şeful Serviciului Exploatare Vagoane George Niculescu. Aceştia ar fi iniţiat vânzarea la bursa de mărfuri a celor 2.450 de vagoane la preţ de fier vechi, prin subevaluarea lor şi obţinerea unui preţ mai mic decât valoarea reală. Al doilea palier al grupului infracţional organizat ar fi fost reprezentat de către funcţionarii din cadrul sucursalelor SNTF Marfă 'C.F.R. Marfă' SA – Timişoara, Braşov, Iaşi, Galaţi, Craiova, Cluj, Constanţa, iar al treilea palier ar fost constituit din reprezentanţii SC Remat SA Călăraşi, beneficiara contractului", arată Agerpres.

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Cum îți poate afecta corpul o alimentație nesănătoasă?

Alimentația este extrem de importantă pentru ca organismul nostru să funcționeze la capacități maxime. O dietă bogată în substanțe nutritive ne va ajuta să...

Antrenament pentru Jocurile Olimpice. David Popovici, victorii în Belgia

Înotătorul român David Popovici își continuă pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar în weekend a obținut două victorii de moral la concursul...
Ultima oră
Pe aceeași temă