Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arafat revine aşa cum a plecat: după o discuţie cu Traian Băsescu

Împreună cu secretarul de stat Vasile Cepoi, subsecretarul Raed Arafat va lucra la noul proiect de lege a sănătăţii, după ce proiectul din cauza căruia a demisionat a fost retras din dezbatere publică, la solicitarea ...

Share

Andreea Nicolae 0 comentarii

17.01.2012 - 10:44

Împreună cu secretarul de stat Vasile Cepoi, subsecretarul Raed Arafat va lucra la noul proiect de lege a sănătăţii, după ce proiectul din cauza căruia a demisionat a fost retras din dezbatere publică, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu. Anunţul revenirii în Ministerul Sănătăţii a lui Raed Arafat a fost făcut de premierul Emil Boc, care a dezvăluit şi întâlnirea pe care subsecretarul de stat a avut-o cu şeful statului, pe lângă cea cu ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.

Anterior, în şedinţa coaliţiei de luni, membrii UDMR i-ar fi cerut şefului  Executivului să-l reinstaleze pe Raed Arafat în funcţia de subsecretar, potrivit surselor citate de Mediafax.

"Motivul pentru care am plecat nu mai este"

Arafat a precizat ieri că motivul demisiei sale, proiectul de lege a Sănătăţii, a fost retras între timp din dezbatere publică, ceea ce l-a determinat să se întoarcă în minister. "Motivul pentru care am plecat nu mai este. În urma unei discuţii care a avut loc astăzi la invitaţia domnului preşedintele şi a premierului, am acceptat invitaţia de a reveni pe postul de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii", a anunţat fondatorul SMURD într-o conferinţă de presă.

El a precizat că se va implica, în calitatea sa de subsecretar de stat şi specialist în sistemul de urgenţă, în elaborarea noii legi a sănătăţii. "Vom dezvolta sectorul public de urgenţă, să fie în folosul cetăţenilor. E un sistem care se dezvoltă încet, dar în fieacare zi se face un pas în plus. O să mă implic mai ales în domeniul de urgenţă din noua lege a sănătăţii", a spus Arafat.

Întrebat de jurnali1işti dacă revenirea sa în minister înseamnă că şi-a schimbat opinia în privinţa modului în care trebuie reformat sistemul de sănătate, Arafat a subliniat: "Eu apăr un principiu, un sistem. Nu o să mă schimb, rămân la fel, nu mă veţi vedea altfel!".

O poziţie "mai dificilă"

El a mai precizat că a fost impresionat de  campania online şi mitingurile de susţinere. "Personal, am fost şocat de încrederea pe care o are populaţia în doctorul Raed Arafat. Aşteptările vor fi mai mari şi cred că mă întorc într-o poziţie mai dificlă", a spus medicul.
El le-a transmis protestatorilor un mesaj în care face apel la evitarea violenţei în timpul manifestaţiilor.

Arafat şi-a dat demisia din Ministerul Sănătăţii în urmă cu o săptămână, în semn de protest faţă de proiectul legii sănătăţii aflat în dezbatere publică şi, mai ales, faţă de prevederile referitoare la sistemul de urgenţă. Anterior anunţului demisiei, Arafat a avut un schimb de replici tăioase, în direct, la Realitatea Tv, cu preşedintele Traian Băsescu. „Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, - ticălos, de altfel, nu, domnu' Arafat - vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte golani privaţi - nu?, punem în ghilimele. Dacă ăsta-i mesajul, greşiţi, domnule doctor, şi este mincinos şi incorect", i-a spus Traian Băsescu subsecretarului de stat în MS. Cu aceeaşi ocazie, preşedintele l-a invitat pe Arafat să-şi prezinte demisia dacă nu este de acord cu poziţia ministerului din care face parte. Ceea ce s-a şi întâmplat şi a constituit unul dintre motivele protestelor desfăşurate în ultimele zile în zeci de oraşe din ţară.

Citește totul despre:

Comentarii