15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAnunț pentru micii fermieri: începe distribuția gratuită de semințe tradiționale

Anunț pentru micii fermieri: începe distribuția gratuită de semințe tradiționale

Pasionații de grădinărit sau micii fermieri pot obține gratuit semințe tradiționale,țărănești, de legume sau de plante aromatice. Distribuția de semințe va începe anul acesta de la 1 martie, când vor putea fi primite cererile din partea doritorilor, a anunțat asociația Eco Ruralis.

“Am pregătit pentru țărăncile și țăranii din toată țara numeroase varietăți de legume, plante aromatice și plante medicinale. Ca în fiecare an, semințele vor fi distribuite gratuit pe bază de comandă prin formular online, e-mail sau telefon”, a transmis asociația, pe pagina proprie de Facebook.

Pentru a comanda semințele, trebuie să consultați Catalogul de Semințe Țărănești al anului 2017, care va fi publicat miercuri, pe www.ecoruralis.ro. Ca și în anii precedenți, puteți comanda maximum 5 varietăți, adică 5 plicuri cu câte 10-40 de semințe fiecare, în funcție de specie.

Semințele sunt gratuite, iar expedierile în România sunt acoperite de Eco Ruralis.

Catalogul este diferit în fiecare an. Cel de anul trecut a cuprins – 27 de specii de legume, flori, plante aromatice, cereale, după cum urmează: ardei (iute, gras, gogoșari), busuioc, castraveți, cimbru, coriandru, crăițe, dragavei, dovleac, fasole, floarea soarelui, gălbenele, leuștean, lobodă, mărar, morcov, păstârnac, pătrunjel, physalis (cireșe de pământ), porumb, roiniță, rucola, salată, sfeclă, spanac, tomate (roșii, negre, galbene, mari, inimă de bou, medii, cherry), tutun, vinete.

Eco Ruralis a fost înființată în aprilie 2009, în Cluj Napoca, reunind țărani din toate colțurile țării. Membrii Eco Ruralis sunt familii de țărani și persoane care susțin agricultura țărănească și ecologică din întreaga țară. În prezent, Eco Ruralis numără 3.000 de membri din toate județele din România.

Unii dintre cei mai cunoscuți cultivatori de legume din semințe tradiționale și păstrători ai acestor semințe naturale, nemodificate genetic, sunt Stela Zămoiu, din comuna Dâmbroca (județul Buzău),și Vali Cucu, din comuna Bălțătești (județul Neamț).  

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă