Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANI: Fostul deputat Stelian Ghiţă, în posibil conflict de interese, după ce şi-a anagajat o rudă

Fostul deputat Stelian Ghiţă-Eftimie s-ar fi aflat în conflict de interese în legislatura 2008-2012, după ce ar fi angajat un fin de gradul I la biroul parlamentar, arată Agenţia Naţională de Integritate, potrivit

Share

Rl online 0 comentarii

25.06.2013 - 11:53

Fostul deputat Stelian Ghiţă-Eftimie s-ar fi aflat în conflict de interese în legislatura 2008-2012, după ce ar fi angajat un fin de gradul I la biroul parlamentar, arată Agenţia Naţională de Integritate, potrivit Mediafax. ANI a sesizat Parchetul Curţii de Apel Bacău în cazul fostului deputat.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul lui Ghiţă- Eftimie Stelian, fost deputat în Parlamentul României în mandatul 2008 - 2012. Starea de conflict de interese a intervenit ca urmare a încheierii de către acesta a unui contract civil prin care s-a realizat un folos material pentru Buruiană Mihai-Daniel, afin de gradul I cu acesta", se arată într-un comunicat ANI.

Fostul deputat Ghiţă-Eftimie (PDL - n.r.) a încheiat un contract civil prin care Mihai Daniel Buruiană, afin de gradul I cu acesta, a fost angajat în cadrul Biroului parlamentar al Circumscripţiei electorale nr. 29 şi a obţinut astfel venituri salariale de 55.526 de lei.

"Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253¹ din Codul Penal al României”, se arată într-un comunicat al ANI.

Reprezentanţii ANI l-au informat pe Stelian Ghiţă- Eftimie despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Fostul parlamentar a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, ea nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...