Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Andrei Serban: Marga, din nou FASCINAT de Uniunea Sovietică?

Regizorul Andrei Şerban se întreabă dacă Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român, este cel pe care l-a cunoscut sau „un altul, din nou fascinat de Uniunea Sovietică şi de stahanovismul anilor 50". ...

Share

Rl online 0 comentarii

11.10.2012 - 16:24

Regizorul Andrei Şerban se întreabă dacă Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român, este cel pe care l-a cunoscut sau „un altul, din nou fascinat de Uniunea Sovietică şi de stahanovismul anilor 50".

Într-un interviu acordat Revistei 22, Şerban povesteşte: „Cât despre domnul Marga, l-am cunoscut cu ani în urmă la Cluj, fiind invitat chiar de domnia sa pentru a-mi înmâna titlul Doctor Honoris Causa la Universitatea 'Babeş-Bolyai'. Am petrecut o seară agreabilă împreună, am vorbit despre religie, filosofie, mi-a lăsat o impresie bună, iar după aceea, plimbându-ne prin campus, mi-a propus să construiască un spaţiu de teatru experimental unde să am mână liberă să fac ce vreau eu".

Regizorul îşi aminteşte că i s-a părut "extraordinar" gestul lui Marga de atunci. "Dar acum, când aud că la ICR el vrea să blocheze tot ce e inovator şi experimental, ca să ne ducem înapoi, mă întreb alarmat dacă domnul Marga nu e cel pe care l-am cunoscut, ci poate un altul, din nou extaziat de Uniunea Sovietică şi de stahanovismul anilor '50."
 
Întrebat fiind ce crede despre programul enunţat de Andrei Marga, sub titlul Sincronizarea ICR, Andrei Şerban îl consideră „o înşiruire de fraze vetuste şi îngheţate, un pas mare înapoi".

"Nu înţeleg de ce a fost nevoie de o schimbare realizată nedemn, cu atâta brutalitate, mai ales a unei instituţii care funcţiona foarte bine. Schimbările de la ICR nu mă afectează altfel decât prin prisma faptului că am avut o colaborare excepţională cu ICR NY pentru Academia itinerantă şi am apreciat foarte mult ce a făcut la New York echipa condusă de Corina Şuteu", a povestit regizorul.

Citeşte tot interviu cu Andrei Şerban în Revista 22.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...