11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAnders Breivik a cerut, în închisoare, mâncare specială şi acces la site-ul...

Anders Breivik a cerut, în închisoare, mâncare specială şi acces la site-ul WikiLeaks

Bărbatul suspectat pentru atacurile de vineri din Norvegia, Anders Behring Breivik, a avut câteva cerinţe neobişnuite în închisoare, unde este ţinut în izolare, precum mâncare specială şi acces la site-ul WikiLeaks, relatează Mediafax.

Breivik a cerut mâncare specială, acces la manifestul său publicat chiar înaintea atacurilor şi permisiunea de a intra pe site-ul WikiLeaks.

În timpul detenţiei în izolare, Breivik nu are acces la televiziune sau ziare sau la orice altceva din exterior. Potrivit Sky News, norvegianul a fost pe punctul de a fi împuşcat de poliţie pe insula Utoya. Ofiţerii erau pregătiţi să deschidă focul asupra bărbatului de 32 de ani, deoarece credeau că ar putea purta o vestă cu explozibil.

“Situaţia era foarte tensionată şi ei nu puteau vedea cum este îmbrăcat”, a declarat Anders Snortheimsmoen, şeful unităţii antiteroriste care l-a arestat pe atacator.

După câteva momente, Breivik s-a predat cu mâinile ridicate deasupra capului.

Cele două atacuri comise vineri în Norvegia – un atentat cu bombă care a vizat clădiri guvernamentale din capitală şi un atac armat asupra unei reuniuni a tineretului laburist de pe insula Utoya, situată în apropiere de Oslo – s-au soldat cu moartea a 76 de persoane, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Breivik a fost plasat luni în arest preventiv pentru o perioadă de opt săptămâni, care poate fi reînnoită, iar primele patru le va petrece la izolare.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă