Ancheta DNA pentru retrocedarile de la Arieseni

DNA a pornit o ancheta in legatura cu modul in care a fost retrocedata o suprafata de 7,26 hectare de padure in apropierea partiei de schi de la Arieseni.Actiunea a fost confirmata de subprefectul de Alba, Arpad Ladanyi, care a ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

16.01.2009 - 00:00

DNA a pornit o ancheta in legatura cu modul in care a fost retrocedata o suprafata de 7,26 hectare de padure in apropierea partiei de schi de la Arieseni.

Actiunea a fost confirmata de subprefectul de Alba, Arpad Ladanyi, care a spus ca procurorii au cerut documentele pe baza carora s-a facut retrocedarea respectiva. In acest caz este implicat in mod direct deputatul PDL Corneliu Olar, fost primar din Horea, care a semnat doua procese-verbale de punere in posesie pentru doua suprafete aflate pe teritoriul comunei Arieseni. "Am verificat si noi aspectele care privesc cele doua titluri de proprietate si am constatat ca sunt o serie de nereguli pentru ca s-a incalcat competenta teritoriala a Comisiei de fond funciar din Horea. Urmeaza sa introducem o actiune in instanta de judecata, prin care sa solicitam anularea celor doua titluri", a spus Ladanyi. Fostii proprietari Ioan Toader si Ioan Nicola au solicitat Comisiei de fond funciar retrocedarea unor suprafete aflate pe teritoriul comunei Horea.

 

In cele din urma, ei au primit terenuri la baza partiei din Arieseni. Aici metrul de teren are o valoare de cel putin 10 ori mai mare decat in comuna Horea, depasind 100 euro pentru un metru patrat. Valoarea de piata a celor doua suprafete de teren se apropie de un milion de euro. Comisia Judeteana de Fond Funciar a validat noile amplasamente si a eliberat titlurile. In procesele-verbale de punere in posesie, numele primarului din Arieseni si al secretarului apar taiate cu pixul si inlocuite cu cele ale fostului primar din Horea Corneliu Olar si al secretarului primariei de aici. Olar a declarat ca nu este vinovat de producerea vreunei ilegalitati.

Citește totul despre:

Comentarii