5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAl-Qaida răzbună moartea lui Osama bin Laden prin 100 de atentate în...

Al-Qaida răzbună moartea lui Osama bin Laden prin 100 de atentate în Irak

 Organizaţia irakiană a reţelei al-Qaida a anunţat că a lansat, la jumătatea lunii august, o campanie de 100 de atentate în întreaga ţară, pentru a răzbuna uciderea lui Osama bin Laden şi a altor lideri ai reţelei, potrivit Mediafax.

Statul Islamic din Irak a precizat că această campanie a început la 15 august, fără a revendica însă în mod explicit atentatele comise luni, în cea mai sângeroasă zi din ultimul an din Irak.

Campania, intitulată “Răzbunare pentru şeicul Osama ben Laden şi alţi înalţi responsabili”, a început “la jumătatea lunii de post (Ramadan) şi, dacă Dumnezeu vrea, se va încheia după 100 de atentate”, potrivit unui comunicat al grupului, publicat pe site-ul islamist Honein.

“Aceste atentate includ raiduri, operaţiuni-martir (atentate sinucigaşe), bombe pe şosele, atacuri cu pistoale cu amortizor şi ambuscade, în toate oraşele, zonele rurale şi provinciile”, adaugă comunicatul.

O serie de atacuri – atentate sinucigaşe, detonări de bombe şi atacuri armate – comise luni în 18 oraşe din Irak s-au soldat cu 74 de morţi şi peste 300 de răniţi.

În zonele situate la sud şi vest de Bagdad au fost împărţite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, afişe care le cer locuitorilor să se alăture Statului Islamic din Irak şi să lupte împotriva armatie americane, a anunţat Ministerul irakian de Interne.

Oficiali americani şi irakieni afirmă că grupul şi-a pierdut din influenţă după perioada 2006/2007, însă este în continuare în măsură să comită atentate coordonate de amploare.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă