12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Ajutoare

Baza de distributie pe aeroportul din Bacau

Pe aeroportul din Bacau va fi amenajata o baza de distributie a ajutoarelor pentru sinistrati, a decis ieri Guvernul. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca au inceput sa soseasca ajutoare pentru sinistrati din Ungaria si Polonia, ca si de la companiile multinationale. De asemenea, tari ca Elvetia, Israel si Canada s-au oferit sa ajute Romania pentru depasirea acestei situatii.

Bani pentru case, infrastructura si recolte

Consiliile judetene din zonele afectate de inundatii vor primi 3.000 de miliarde de lei vechi pentru refacerea caselor si infrastructurii distruse de ape, urmand ca saptamana viitoare Guvernul sa le aloce inca 5.000 de miliarde de lei vechi, a declarat ieri ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. “Banii vor ajunge maine dimineata (astazi Ð n.n.) in contul consiliilor judetene. Va garantam ca fondurile vor fi alocate in functie de necesitati, nu de componenta politica a consiliilor judetene”, a afirmat Blaga. In total, intr-o prima etapa vor fi alocate aproximativ 10.000 de miliarde de lei vechi pentru refacerea obiectivelor distruse de inundatii.
Ministerul Agriculturii va acorda, din aceste fonduri, cate 1.700.000 lei vechi pe hectar pentru reinfiintarea culturilor de toamna, acolo unde recoltele au fost distruse de inundatii.
Tot in scopul limitarii efectelor inundatiilor, autoritatile romane au obtinut acceptul ISPA si SAPARD pentru a folosi fonduri in valoare de 70 milioane de euro.

Trei conturi deschise de Colegiul Medicilor Bucuresti

Colegiul Medicilor din Bucuresti (CMB) a lansat ieri catre Colegiul Medicilor din Romania propunerea de a chema medicii fiecarui colegiu judetean pentru a oferi ajutor tuturor celor afectati de inundatii. CMB a deschis pe o perioada de 3 luni (iulie, august, septembrie) trei conturi pentru acest scop: RO42BREL01 0210886EU11002 euro; RO71 BREL010210886RO11002 lei; RO06BREL010210886US11002 dolari. CMB va deschide un birou special pentru strangerea de ajutoare in sediul din str. Avram Iancu, nr. 1, sector 2, Bucuresti (de luni pana vineri, orele 8-20)..

Au sosit vaccinuri si medicamente de la Iasi

Inca de la sfarsitul saptamanii trecute, Directia pentru Sanatate Publica (DSP) Vrancea a primit cu titlu de imprumut 5000 de doze de vaccinuri si medicamente de la DSP Iasi, deoarece stocurile de vaccinuri de stricta necesitate in caz de inundatii s-a epuizat mai repede decat se astepta cineva. In acelasi timp, medicii si specialistii DSP au trecut la dezinfectia si dezinsectia fantanilor si a altor surse de apa din zonele inundate.

Opt paramedici din Ungaria, in Vrancea

Un grup de 13 medici si specialisti in salvarea victimelor in caz de dezastre din Ungaria a sosit de duminica 17 iulie, in judetul Vrancea pentru a da o mana de ajutor Serviciului Judetean de Ambulanta. 8 din cei 13 sunt paramedici specializati in ajutorarea sinistratilor. “Toti cei din grupul din Ungaria au venit ca voluntari si ne vor ajuta timp de 10 zile la salvarea victimelor inundatiilor”, ne-a declarat seful Serviciului de Ambulanta, dr. Nicolae Varasciuc.

Tabara gratuita pentru 1.000 de elevi

Consiliul Judetean Iasi a anuntat ieri organizarea a cinci serii in tabara Ciric, de langa municipiul Iasi, pentru 1.000 de elevi din zonele sinistrate ale judetelor Bacau, Galati, Vrancea si Neamt. Elevii vor sosi la Iasi incepand cu 25 iulie, cate sapte zile pentru fiecare serie. “In tabara Ciric vor fi cazati cate 200 de elevi pentru fiecare serie. Am luat legatura cu consiliile judetene din zonele afectate, urmand ca dansii sa faca listele cu copii. Noi vom asigura cazarea, masa, precum si excursii in zonele turistice ale Iasiului pentru acesti copii atat de incercati de Dumnezeu. Estimam ca multi sponsori din Iasi vor fi convinsi sa ne sprijine in demersul nostru si sa putem sa facem ca elevii sa se simta extraordinar la Iasi”, a declarat Ion Serbina, secretarul Consiliului Judetean Iasi. Primaria, Prefectura si Consiliul Judetean Iasi au deschis in capitala Moldovei centre de strangere a ajutoarelor pentru sinistrati, primele camioane luand drumul Galatiului si Vrancei inca de saptamana trecuta.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă