12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAgricola Bacau, afectata mai mult pe piata interna

Agricola Bacau, afectata mai mult pe piata interna

Embargoul impus de Uniunea Europeana asupra importurilor de carne de pasare din Romania, dupa aparitia unor focare de gripa aviara in tara noastra, este resimtit din plin de producatorii de profil. Printre acestia se numara si Grupul Agricola din Bacau, cel mai mare producator de carne de pasare din Romania, cu un efectiv de peste 2,5 milioane de pasari. “Ne asteptam la o asemenea masura – declara presedintele Agricola, Gheorghe Antochi. Si noi, romanii, am procedat la fel cind au fost probleme de acelasi gen in alte state, cand am interzis importurile de carne. Sigur ca vom fi afectati. Dar din toata productia Agricola, 90% merge totusi pe piata interna. Aici avem noi probleme mai mari”. Gheorghe Antochi a fost unul dintre primii specialisti si administratori de mari societati din domeniu care a avertizat ca pericolul de gripa aviara este unul real. Presedintele Agricola Bacau spune, insa, ca una este focarul de gripa si problemele din acea zona si altele sunt problemele din celelalte zone, cum este si zona Bacau. “La noi – a precizat Antochi – este vorba de maxima siguranta in tot ce fabricam. Nimic nu iese de la noi contaminat. Avem mai mult de cinci randuri de inspectori din institutii de stat care supravegheaza per-manent fabricatia de nutreturi concentrate, cresterea puilor, abatorul, liniile de preparare a produselor si chiar reteaua de comercializare”. Cu toate acestea, cele mai mari probleme nu sunt in randul cumparatorilor din magazinele specializate, ci la institutiile care controleaza retelele alimentare sau care trebuie sa ia masuri de aparare im-potriva unei posibile epidemii sau pandemii. “Cumparatorii nostri privesc, acum, cu anumita prudenta produsele – a mai spus Antochi. Sunt unii care se uita sa vada daca produsul e fabricat inainte de 8 octombrie sau dupa. Nu, nici un produs nu intra in magazin contaminat. Dar populatia nu este bine informata ce trebuie sa faca in asemenea situatie, cum sa se comporte, cum sa prepare carnea de pasare sau ouale. S-a iscat chiar un fel de isterie, prin mediatizarea uneori neconforma cu realitatea, iar oamenii nu prea stiu ce sa faca”. Presedintele Grupului Agricola a mai precizat inca o data, pentru ziarul nostru, ca nu pot aparea probleme daca se prepara carnea la peste 70 de grade Celsius, iar ouale sunt spalate inainte de folosire. “Lumea cumpara din magazine cu ceva mai multa prudenta. Nu putem face, totusi, o estimare, dupa numai cinci zile daca vanzarile au scazut”, a mai spus Gheorghe Antochi.

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă