15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAgresorul din Deta şi-a tratat degetul la spital

Agresorul din Deta şi-a tratat degetul la spital

Fiul cel mai mare al primarului din Deta, arestat preventiv în lipsă şi căutat în toată ţara de poliţie, a trecut pe la Spitalul Judeţean Timişoara, pentru îngrijiri medicale. Bogdan Roman a fost implicat sâmbătă într-o răfuială pentru impunerea unor taxe de protecţie şi este acum acuzat că a înjunghiat cu o sabie trei tineri din aceeaşi localitate. 

După conflict, el a mers liniştit la spitalul judeţean, deoarece s-ar fi tăiat la degetul mare, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, citat de Mediafax. „Avea o plagă tăiată la degetul mare de la mâna dreaptă. A primit îngrijiri şi a fost lăsat să plece. Nu a fost internat”, a precizat Liana Dacilescu.

Cel de-al doilea fiu al primarului din Deta, Călin Roman,  şi alte trei persoane implicate în scandal au fost, de asemenea, arestate preventiv.  Judecătorii şi-au motivat ieri decizia prin faptul că inculpaţii au fugit de la locul faptei după comiterea infracţiunii, iar „lăsarea în libertate prezintă pericol concret pentru ordinea publică”. Pericolul social vine, potrivit magistraţilor, şi din faptul că victimele au fost lovite de mai multe ori.

Emil Boc cere anchetarea Poliţiei în întregime

Premierul Emil Boc a cerut ministrului de Interne, Traian Igaş, să desfăşoare o anchetă nu doar în Deta, ci la nivelul întregului aparat de poliţie din ţară. Poliţiştii din comuna timişoreană sunt acuzaţi că nu au intervenit în bătaia cu săbii dintre fiii primarului şi trei tineri, care au ajuns înjunghiaţi la spital. „Trebuie mers cu reforma până la capăt, ca să întărim siguranţa cetăţeanului.

Primul obiectiv al acestei reforme constă în întărirea siguranţei cetăţenilor şi alocarea mai multor oameni acolo unde este nevoie de ei, rămânând mai puţini oameni în birouri. Al doilea obiectiv, destructurarea unor reţele din ultimii 20 de ani între diverse structuri poliţieneşti şi nu numai, care nu au conferit siguranţă cetăţeanului”, a precizat premierul.

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă