20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAgresorii şi victimele făceau contrabandă împreună?

Agresorii şi victimele făceau contrabandă împreună?

O nouă ipoteză este luată în calcul de poliţişti în cazul conflictului de la Deta: copiii primarului s-ar fi certat cu victimele din cauza unor bani proveniţi din traficul cu ţigări. 

Contrabanda cu ţigări ar fi adevărata miză a scandalului în care sunt implicaţii fiii primarului din Deta, şi nu taxele de protecţie, susţin surse din poliţia timişoreană. Atât copiii edilului Petru Roman, cât şi victimele au numeroase dosare penale, dintre care o parte pentru trafic ilegal cu ţigări, ne-au explicat sursele. „Pe numele unuia dintre cei agresaţi, Alexandru Ştefan, s-a întocmit un dosar penal pentru contrabandă cu ţigări chiar în mai 2011. Probabil că atunci au pierdut nişte bani, că li s-au confiscat produsele. Noi verificăm mai degrabă pista privind unele datorii care existau între cele două părţi implicate”, ne-a declarat unul dintre poliţiştii implicaţi în anchetă.

Fiul cel mai mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, considerat principalul agresor a trei tineri care au ajuns în spital cu răni provocate cu o sabie, este în continuare căutat de poliţie. Anchetatorii au găsit deocamdată doar maşina lui, în spatele blocului unde locuia prietena sa. „Poliţiştii au supravegheat autovehiculul două zile cu speranţa că cel urmărit va veni să o recupereze, mai ales că avea pană la o roată. Acest lucru nu s-a întâmplat şi maşina a fost ridicată ieri pentru analize criminalistice”, a precizat Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş. Autoturismul avea şi parbrizul spart, iar în interior au fost descoperite urme de sânge, care i-ar putea aparţine chiar lui Bogdan Roman, căci şi el a fost rănit în conflict.

Autorităţile au făcut ieri mai multe percheziţii în locuinţele unor prieteni de-ai copiilor primarului. Într-una dintre case, aflată în apropierea locului unde a avut loc scandalul, au găsit un pistol cu gaze, săbii, topoare şi cuţite. “Deocamdată nu se ştie dacă sunt armele folosite în conflict. Urmează să se facă analize pentru a se stabili cui aparţin”, a precizat Mădălina Mezdrea.  

Poliţiştii nu l-au găsit încă

Fiul cel mic al primarului din localitatea timişoreană Deta şi alte trei persoane au fost arestate preventiv sub acuzaţia că sâmbătă ar fi tăiat cu sabia trei persoane într-o discotecă. Un mandat de arestare a fost emis şi pe numele fiul cel mare al edilului, Bogdan Roman (foto) dar acesta a reuşit să fugă, fiind dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. 

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă