16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Porumboiu şi Cornel Penescu, datori vânduţi lui Dorinel Munteanu. Cât au...

Adrian Porumboiu şi Cornel Penescu, datori vânduţi lui Dorinel Munteanu. Cât au de plătit cei doi patroni

Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi, 15 mai, cererea de chemare în judecată formulată de antrenorul Oţelului Galaţi, Dorinel Munteanu împotriva patronilor echipelor FC Vaslui – Adrian Porumboiu şi FC Argeş – Cornel Penescu, în care fostul fotbalist solicita plata de daune morale după ce a fost calomniat de cei doi.

Cu opinie majoritară, Curtea de Apel a decis că Porumboiu şi Penescu trebuie să îi plătească, în total, lui Munteanu 100.000 de RON daune morale. Decizia poate fi atacată cu recurs care urmează a fi soluţionat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procesul dintre cei trei a început în 2009 la Tribunalul Bucureşti care pe 20 decembrie 2010 a decis să respingă acţiunea lui Dorinel Munteanu. Actualul antrenor al Oţelului Galaţi a contestat soluţia iar Curtea de Apel Bucureşti a schimbat sentinţa.

Porumboiu şi Penescu mai sunt obligaţi de Curtea de Apel Bucureşti să publice dispozitivul sentinţei în trei ziare de largă circulaţie. 

Iniţial Dorinel Munteanu ceruseră daune şi de la Federaţia Română de Fotbal însă magistraţii au respins cererea acestuia faţă de FRF. 

Fostul fotbalist a deschis procesul împotriva patronilor FC Vaslui şi FC Argeş după ce a fost acuzat în repetate rânduri de amândoi că nu şi-ar fi apărat corect şansele în partidele cu Steaua Bucureşti atunci când a antrenat FC Vaslui sau FC Argeş

“La partida cu Steaua, FC Vaslui n-a avut antrenor! La meciul cu Timişoara, deşi era 3-0 pentru noi, se agita continuu pe bancă! În alte partide, la 0-0 şi la 0-1 era calm. De ce, Dorinele? A schimbat singurul jucător care punea probleme Stelei în atac”, spunea la acea vreme Adrian Porumboiu.

La rândul lui, Cornel Penescu care l-a pus la zid după un meci FC Argeş-Steaua disputat la Craiova: “Mi s-a părut că Dorinel nu şi-a apărat corect şansele. Cred că a trântit partida. A pus jucători pe alte posturi, a ţinut pe bancă titulari incontestabili. Pe scurt, a făcut echipa strâmb”.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă