Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adrian Păunescu este înmormântat la Cimitirul Bellu

Peste o mie de persoane au format un culoar în faţa porţii bisericii din Cimitirului Bellu, unde va fi înmormântat astăzi poetul Adrian Păunescu. Printre cei ajunşi deja la cimitir se numără Varujan Vosganian, ...

Share

Alexandra Jeles 0 comentarii

07.11.2010 - 13:48

Peste o mie de persoane au format un culoar în faţa porţii bisericii din Cimitirului Bellu, unde va fi înmormântat astăzi poetul Adrian Păunescu.

Printre cei ajunşi deja la cimitir se numără Varujan Vosganian, Laviania Şandru, Victor Socaciu şi Marina Almăşan-Socaciu, Victor Ponta şi Marius Tucă.

Actualizare ora 15:50 Adrian Păunescu este condus de mulţimea de oameni, pe ultimul drum. Ceremonia de la Cimitirul Bellu a luat sfârşit.

Actualizare ora 15:30 Personalităţi din România, Republica Moldova şi Serbia iau cuvântul pe scena amenajată în Cimitirul Bellu.

Actualizare ora 15:07 Corneliu Vadim Tudor aduce un ultim omagiu lui Adrian Păunescu.

Actualizare ora 14:59 Vorbeşte Varujan Vosganian.

Actualizare ora 14:56 Vorbeşte acum Gheorghe Duca, Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei: "Adrian Păunescu a purtat mereu în suflet Basarabia. S-a luptat ca un gladiator pentru Basarabenii lui, atât la Bucureşti, cât şi la Bruxelles".

Actualizare ora 14:50 Pe scena de la cimitirul Bellu o serie de personalităţi, din România şi Republica Moldova, au început să ţină discursuri. 

Actualizare ora 14:37 La căpătâiul poetului se află şi jurnalistul Marius Tucă.

Actualizare ora 14:33 Sicriul a fost urcat pe scena amenajată în curtea bisericii din Cimitirul Bellu. Lângă acesta se află fiul său Andrei şi alţi membri ai familiei.

Actualizare ora 14:29 Unii oameni spun că nu au citit niciodată poeziile lui Adrian Păunescu. "Îl ştim mai mult de la televizor, din dezbaterile politice", spune o doamnă.

Actualizare ora 14:26 Plouă cu flori peste maşina care transportă corpul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu.

Actualizare ora 14.20 Claxoane puternice se aud din stradă. Cortegiul funerar ajunge în mai puţin de un minut la Cimitirul Bellu.

Actualizare ora 14.15 Corneliu Vadim Tudor a ajuns la cimitirul Bellu în aplauzele mulţimii.

Actualizare ora 13:55 Reporterii România liberă au stat de vorbă cu mai multe persoane venite la Cimitirul Bellu şi au aflat că unii au ajuns astăzi de dimineaţă încă de la ora 10. Oamenii mai învârstă ar dori ca aşteptarea cortegiului funerar să fie însoţită de un recital de poezie din opera lui Adrian Păunescu.

Actualizare ora 13:45 Au mai sosit la cimitir Ecaterina Andronescu şi Mircea Vintilă. În mulţime se văd oameni în vârstă şi părinţi cu copii.

Conform informaţiilor deţinute de România Liberă Online, trupul neînsufleţit al poetului va fi mai întâi depus pe o scenă în curtea biesericii. Sunt aşteptaţi să ia cuvântul mai multe personalităţi.

În acelaşi timp, la cimitirul Bellu din Capitală, garda militară se pregăteşte să primească cortegiul, poetul urmând să fie înmormântat cu onoruri militare.

Înmormântarea este programată în jurul orei 14.00. Mormântul lui Adrian Păunescu va fi pe o alee vecină Aleii Poeţilor din Cimitirul Bellu, între mormântul lui Gheorghe Pituţ (poet şi prozator) şi cel al lui Constance Gane.

Pe aceeaşi alee se află înmormântaţi Marin Preda şi Nichita Stănescu.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...