11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialActivitatea mai multor școli din Timiș va fi suspendată, luni, din cauza...

Activitatea mai multor școli din Timiș va fi suspendată, luni, din cauza furtunii puternice

Cursurile în opt unităţi de învăţământ din judeţul Timiş vor fi suspendate, luni, după ce furtuna puternică de duminică a avariat acoperişurile clădirilor, iar unele unităţi de învăţământ au rămas fără curent electric, informează Mediafax.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, în opt unităţi de învăţământ din judeţ cursurile vor fi suspendate pentru ziua de luni. Este vorba de trei licee din Timişoara – Colegiul Tehnic de Vest, Liceul de Arte Plastice şi Colegiul Economic, plus alte cinci şcoli din Jimbolia, Otelec, Beregsău, Charlottenburg şi Iohanisfeld.

„În toate unităţile de învăţământ unde sunt mari probleme am suspendat cursurile luni. Au probleme cu cablurile de curent căzute, acoperişuri avariate, mai multe”, a afirmat Aura Danielescu.

Vremea a afectat funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat. Astfel, la ora 20.00, situația la ora 20:00 era următoarea:

În județul Timiș, au fost afectate 8 linii de înaltă tensiune și 70 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiți și 5 stâlpi de beton rupți. Alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 30 de localități.

 În județul Caraș Severin, au fost afectate 10 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități.

În județul Hunedoara, au fost afectate 25 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 15 localități.

 În județul Arad, au fost afectate 50 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată total sau parțial în 23 de localități.

La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2, iar 40 de echipe de intervenție ale societății și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit celui mai recent bilanț anunțat de ISGU, opt persoane au murit, 67 au fost rănite, duminică seara, în urma furtunii din vestul țării.

Pe aceeași temă:

Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă