Academician din comisia care a dat verdict de plagiat în cazul Ponta: am fost ameninţat cu închisoarea

Academicianul ieşean Viorel Barbu, membru in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a decis că teza de doctorat a premierului Victor Ponta a plagiat, susţine că a fost ...

Share

Rl online 0 comentarii

04.07.2012 - 10:04

Academicianul ieşean Viorel Barbu, membru in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a decis că teza de doctorat a premierului Victor Ponta a plagiat, susţine că a fost ameninţat cu închisoarea şi că reprezentanţi ai actualei puteri au recurs la presiuni uriaşe asupra academicienilor, transmite Bună Ziua Iaşi.

"Acest Consiliu şi-a exprimat într-o maniera legală o opinie, dar a fost desfiinţat în mod abuziv. A fost un abuz grosolan al Puterii având in vedere că eu, alături de ceilalţi colegi, am evaluat plagiatul premierului Victor Ponta şi am oferit elemente ce arată că a fost vorba de un copy-paste clar. Este complet anormal ca membrii comisiei să fie amenintaţi cu închisoarea şi să le întocmească plângeri penale de către un ministru al Guvernului României. Am mai fost acuzat de faptul că aş fi membru al PDL, lucru la care am dat o dezminţire oficială. Repet, în acest caz este vorba despre un abuz grosolan al Puterii", a declarat Viorel Barbu, preşedintele Academiei Române, filiala Iaşi, potrivit Bună Ziua Iaşi. 

Citește totul despre:

Comentarii