A murit fostul lider comunist Gheorghe Apostol

Fostul lider comunist Gheorghe Apostol, semnatar, în 1989, al "Scrisorii celor şase", prin care era criticat Nicolae Ceauşescu, a murit sâmbătă după-amiază, la vârsta de 98 de ani, potrivit

Share

Rl online 0 comentarii

22.08.2010 - 16:13

Fostul lider comunist Gheorghe Apostol, semnatar, în 1989, al "Scrisorii celor şase", prin care era criticat Nicolae Ceauşescu, a murit sâmbătă după-amiază, la vârsta de 98 de ani, potrivit Realitatea TV.

Trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Apostol va fi depus, cel mai probabil luni, la Capela Cimitirului Belu Militar şi va fi înmormântat la cimitirul Mănăstirii Cernica.

Apostol a fost, după moartea lui Gheorghiu Dej, principalul contracandidat al lui Nicolae Ceauşescu la conducerea PCR.

Gheorghe Apostol a ocupat funcţiile de prim-vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri, prim-secretar al CC al PCR şi preşedinte al Consiliului Central al Sindicatelor.

Născut la 16 mai 1913 în judeţul Galaţi, Apostol a fost ambasador în câteva ţări din America Latină.

În 1989, Apostol a semnat, alături de Alexandru Bârlădeanu, Silviu Brucan, Corneliu Mănescu, Constantin Pîrvulescu şi Grigore Răceanu, celebra scrisoare a celor şase, în care Nicolae Ceaşescu era criticat pentru regimul instaurat în ţară.

Documentul a fost făcut public la 11 martie 1989, la Radio Europa Liberă şi Vocea Americii, iar Apostol a fost plasat în arest la domiciliu până la Revoluţie.

Citește totul despre:

Comentarii