Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A murit Emanuel Valeriu, fost director general al TVR şi fost membru al CNA

Emanuel Valeriu, fost director general al TVR şi fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a decedat miercuri, la vârsta de 87 de ani, şi va fi incinerat joi, la Crematoriul Uman Vitan Bârzeşti din Capitală, ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.04.2012 - 17:49
Emanuel Valeriu, fost director general al TVR şi fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a decedat miercuri, la vârsta de 87 de ani, şi va fi incinerat joi, la Crematoriul Uman Vitan Bârzeşti din Capitală, potrivit unor surse.

Academicianul Răzvan Theodorescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că află cu tristeţe despre decesul lui Emanuel Valeriu, un "ziarist de talent", pe care l-a propus în anii 90 ca director general în TVR.

"Emanuel Valeriu a fost un ziarist de mare talent. În 1990 am colaborat timp de aproape doi ani cu el. Mi-a fost adjunct cât eram preşedintele Radioteleviziunii Române. Emanuel Valeriu era director general al Televiziunii Române. L-am propus pe această funcţie, pentru că îl apreciam ca ziarist. Fusese scos din televiziune înainte de '89 şi mi s-a părut propunerea pe care am făcut-o venind să repare o nedreptate. După ce am colaborat aproape doi ani atunci, drumurile noastre s-au despărţit. Ştiu că a funcţionat ani buni la CNA, însă i-am pierdut urma în ultimii ani", a spus Răsvan Theodorescu.

Emanuel Valeriu s-a născut pe 18 aprilie 1925. El a fost numit membru în CNA de Parlament, la propunerea preşedintelui României, pentru perioadele 2001 - 2002 şi 2002 - 2008. Şi-a început cariera ca jurnalist, în 1940, la ziarul Universul Sport. Ulterior, a lucrat la posturile publice de radio şi televiziune ca reporter, redactor şi producător. Între anii 1990 şi 1992 a fost director general al Televiziunii Române, iar între 1993-1994, secretar general de redacţie la TVR.

A fost membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti şi FIJET (Federation Internationale des Journalistes et des Ecrivaines de Tourisme). A publicat mai multe cărţi despre sport şi politică, printre care "Olimpiada mexicană", "Semnale de pe Planeta Sport", "Politica fără anestezie" şi "Faţa necunoscută a «Europei libere»".

În martie 2010, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a cerut instanţei să constate calitatea de colaborator al Securităţii a lui Emanuel Valeriu, după ce în arhiva instituţiei s-au găsit acte conţinând note verbale către Securitate, precum şi informaţia că acesta primea bani pentru cele transmise. Solicitarea CNSAS a fost înaintată Curţii de Apel Bucureşti. Surse judiciare au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că Emanuel Valeriu nu a avut angajament şi nici nume conspirativ. "Turnătoriile acestuia erau transmise verbal unui ofiţer care le consemna precizând ca sursă a informaţiilor numele real Emanuel Valeriu", au mai declarat sursele judiciare citate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...