Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A început construcţia celui de-al doilea magazin IKEA din România

Al doilea magazin IKEA din București, de pe Bulevardul Theodor Pallady, va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și locul de joacă pentru copii Småland. Noul magazin va avea și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori. Noul magazin IKEA va oferi mai multă inspirație și o gamă unică de 9.200 de produse de mobilier și accesorii cu design funcțional și de calitate, la prețuri mici, pentru și mai mulți oameni din București.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2017 - 19:17

Ceremonia de așezare a pietrei de temelie, care anunță începerea lucrărilor de construcție pentru al doilea magazin IKEA din România, a avut loc ieri, pe terenul IKEA pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, în București. Primarul General al Capitalei Gabriela Firea, Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, alături de Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South East Europe și Vladislav Lalic, Property and Expansion Manager IKEA SEE au marcat simbolic începerea lucrărilor de construcție.

Al doilea magazin IKEA din București va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și locul de joacă pentru copii Småland. Noul magazin va avea și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori. Noul magazin IKEA va oferi mai multă inspirație și o gamă unică de 9.200 de produse de mobilier și accesorii cu design funcțional și de calitate, la prețuri mici, pentru și mai mulți oameni din București.   

IKEA Pallady va dubla capacitatea IKEA de a prelua comenzi online pentru clienții din România. Mai mult, un Customer Service Center, conceput pentru a răspunde clienților din toată țara, va fi integrat în magazin. IKEA investește 86 de milioane de euro (valoarea totală a terenului și a construcției) în cel de-al doilea magazin din București.

Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE, a declarat că este un motiv de bucurie pentru companie deschiderea unui nou magazin în România, pentru o rețea globală cu 410 magazine și afaceri în 49 de țări și care angajează 190.000 de oameni la nivel global. „România este țara din regiune în care avem cele mai ambițioase planuri. Plănuim să creștem de la 3 la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croația, Slovenia și Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România.” Stefan Vanoverbeke a adăugat că următoarele trei orașe în care IKEA va deschide magazine în România sunt: Timișoara, Brașov și Cluj, unde construcția depinde de terenurile disponibile, timpul necesar pentru obținerea autorizațiilor și infrastructură.

Vladislav Lalic, Property and Expansion Manager IKEA SEE, a mulțumit reprezentanților primăriilor pentru sprijinul oferit în implementarea acestui proiect. „Ne dorim să le mulțumim Primăriei Sectorului 3 și Primăriei Municipiului București pentru o bună colaborare și deschiderea arătată în timpul acestui proces. Am lucrat eficient împreună și am obținut toate aprobările necesare în timp util, așa că ne bucurăm să anunțăm că vom respecta termenul limită pe care ni l-am stabilit pentru deschiderea noului magazin: sfârșitul verii 2018.” Vladislav Lalic a prezentat și standardele înalte și sustenabile ale construcției și principiile de business operațional, menționând că magazinul IKEA Pallady va avea un certificat de construcție sustenabilă BREEAM Excellent.

În urma achiziției terenului în iunie 2015, IKEA a depus documentația pentru un nou PUZ al terenului și a primit aprobarea de la Primăria Generală a Capitalei în decembrie 2016. După ce a desemnat un constructor general în septembrie 2017 și a primit autorizația de construire finală de la Primăria Sectorului 3 din București în octombrie 2017, au fost îndeplinite toate condițiile pentru ca IKEA să poată începe lucrările de construcție. Deschiderea magazinului IKEA Pallady este planificată pentru sfârșitul verii 2018.

Peste 300 de locuri de muncă vor fi create în magazinul IKEA Pallady, iar recrutarea se bazează pe valorile IKEA: o dorință puternică de a învăța, motivația de a face lucrurile mai bine, simplitatea și bunul simț, abilitatea de a conduce prin propriul exemplu, eficiența și atenția pentru costuri. IKEA va începe procesul de recrutare prin promovarea potențialilor candidați talentați din unitățile existente (SEE și internațional) în funcții noi în Pallady. După ce vor fi ocupate pozițiile din echipa de management a magazinului, IKEA va începe al doilea val de recrutare externă. Recrutarea în masă pentru angajații magazinului este planificată să înceapă în februarie - martie 2018.

Al doilea magazin IKEA din București va fi construit în apropierea autostradei A1, în Sectorul 3 din București și va avea acces ușor la transportul în comun pentru clienți: tramvai, metrou și autobuz, reducând astfel emisiile de CO2 generate de transport.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...