29 de percheziții la suspecți de spălare de bani și deturnarea licitațiilor publice, în București, Ilfov și Prahova. 37 de persoane sunt duse la audieri

Procurorii DIICOT vor audia 37 de suspecți în urma perchezițiilor efectuate joi într-un dosar de camătă, printre cei vizați de anchetatori numărându-se un executor judecătoresc și un avocat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2017 - 16:32

UPDATE 16,00: Procurorii DIICOT vor audia 37 de suspecți în urma perchezițiilor efectuate joi într-un dosar de camătă, printre cei vizați de anchetatori numărându-se un executor judecătoresc și un avocat, informează DIICOT.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, liderul, persoană foarte potentă financiar, administrator al mai multor societăți comerciale, a constituit alături de alți doi făptuitori un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de camătă, respectiv oferirea cu împrumut a unor sume de bani, cu dobândă, către terțe persoane aflate de regulă într-un impas financiar de moment. Ulterior, pentru a-și asigura veniturile, dar și pentru a avea o pârghie, pentru a crea o presiune psihică asupra debitorilor, sumele de bani oferite cu dobândă erau înscrise în contracte de împrumut cu sau fără garanție imobiliară, ce puteau fi puse în executare silită", se precizează în comunicat.


Lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov efectuează, joi dimineață, 29 de percheziții domiciliare în București și județele Ilfov și Prahova, la suspecți de cămătărie, înșelăciune, deturnarea licitațiilor publice și spălare de bani, potrivit Poliției Române, via Agerpres.

"La această oră, polițiștii din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT — Structura Centrală, efectuează 29 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, la persoane bănuite de constituirea de grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, înșelăciune, deturnarea licitațiilor publice și spălare de bani'', a informat IGPR.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale — IGPR și a Biroului Tehnic de Criminalistică din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...