Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

100.000 de maidanezi pe 2.500 de locuri in adaposturi

Edilii capitalei au dezbatut ieri problema cainilor comunitari si au decis inaintarea unei propuneri de modificare a legislatiei in domeniu. Proiectul de lege ar solutiona problema celor peste 100.000 de caini comunitari din Capitala pentru care ...

Share

Ioana Boicu 0 comentarii

03.02.2010 - 00:00
Edilii capitalei au dezbatut ieri problema cainilor comunitari si au decis inaintarea unei propuneri de modificare a legislatiei in domeniu. Proiectul de lege ar solutiona problema celor peste 100.000 de caini comunitari din Capitala pentru care in prezent nu exista decat un numar insuficient de locuri (2.500) in adaposturile municipalitatii. Masura eutanasierii, propusa in urma cu cativa ani, a fost intampinata cu reticenta de iubitorii de animale. Pe de alta parte, cainii comunitari adoptati de asociatiile de locatari (care s-au opus eutanasierii animalelor) au sfarsit prin a fi aruncati in strada, flamanzi si bolnavi. In urma hotararii CGMB, atat cainii maidanezi, cat si cei cu stapan vor fi sterilizati, deparazitati si vaccinati, iar pentru identificare li se vor aplica crotalii de culoare verde. Edilii au in vedere "adoptarea de masuri imediate si ferme, chiar daca acestea pot fi considerate nepopulare, pentru ca, in urma sterilizarii, cainii sa nu se mai intoarca in strada". Sorin Oprescu a precizat si faptul ca proprietarii trebuie sa aiba mai multe obligatii in privinta intretinerii animalelor, in cazuri extreme impunandu-se chiar sanctionarea celor care nu accepta sterilizarea cainilor. In 2009 numarul persoanelor muscate de caini vagabonzi a ajuns la 10.000.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...