Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

10.000 de monede antice şi medievale au fost confiscate în Capitală

Aproape 10.000 de monede antice şi medievale, din aur, argint şi bronz, dar şi 600 de piese arheologice, soluţii, ustensile pentru curăţat şi un detector de metale au fost ridicate în urma unor percheziţii la locuinţele din ...

Share

Mara Matei 0 comentarii

17.11.2010 - 18:41

Aproape 10.000 de monede antice şi medievale, din aur, argint şi bronz, dar şi 600 de piese arheologice, soluţii, ustensile pentru curăţat şi un detector de metale au fost ridicate în urma unor percheziţii la locuinţele din Capitală ale unor presupuşi traficanţi de relicve arheologice, potrivit IGPR, informează NewsIn.

Artefactele au fost găsite după ce poliţiştii au făcut 28 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Hunedoara şi în Constanţa la locuinţele unor persoane cercetate într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Suspecţii fac parte dintr-o grupare infracţională, implicată în activităţi de trafic intern şi internaţional cu bunuri arheologice şi monede antice, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional sustrase din siturile arheologice şi braconaj arheologic.

În urma celor nouă percheziţii din Capitală, au fost ridicate aproximativ 9.800 de monede antice (greceşti, dacice, romane şi bizantine) şi medievale, din bronz, argint şi aur, 600 de piese arheologice (vase din ceramică, statuete, obiecte de podoabă, ustensile casnice), soluţii şi ustensile pentru curăţat piesele arheologice, un detector de metale.

În cauză au fost audiate nouă persoane, împotriva cărora s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea unor detecţii sau săpături în siturile arheologice de către persoane fizice sau juridice neautorizate, furt calificat şi tăinuire.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofieţrilor DGIPI. Investigaţiile continuă în prezent pe raza judeţelor Constanţa şi Hunedoara, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Citește totul despre:

Comentarii