7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialSâmbătă şi duminică, în parcul Herăstrău, se desfăşoară Festivalul Naţional al Organizaţiilor...

Sâmbătă şi duminică, în parcul Herăstrău, se desfăşoară Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România

Cea de-a cincea ediţie a ONGFest – Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România – va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, peste 130 de asociaţii din întreaga ţară participând la o manifestare care în acest an are drept mesaj eliminarea discursului instigator la ură.

Asociaţiile din întreaga ţară îşi prezintă astfel activitatea în faţa publicului. Paleta domeniilor de activitate este cât se poate de largă. Important este ca activitatea lor să fie cunoscută de toată lumea, explică organizatorii Festivalului – Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Ca în fiecare an, asociaţiile vor avea şi acum standuri proprii, unde vizitatorii pot primi informaţii despre activitatea fiecărui ONG în parte.

Publicul are ocazia să-i cunoască pe toţi în zilele de 9 şi 10 mai în parcul Herăstrău din Bucureşti, pe platoul aflat la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle. Iar lumea nu ezită să vadă ce înseamnă fenomenul ONG în ţara noastră, având în vedere experienţa ediţiilor precedente, când s-au înregistrat peste 25.000 de vizitatori, spun organizatorii.

Evenimentele din parcul Herăstrău

Puteţi veni sâmbătă să vedeţi ce se întâmplă în parcul Herăstrău între orele 10.00 – 19.00, iar duminică de la 10.00 până la 18.00, conform programului deja anunţat. Se anunţă de pe acum felurite acţiuni menite să atragă publicul în universul ONG-urilor. De menţionat că întreaga manifestare este inclusă în pachetul de programe Fondul ONG în România, susţinut de Granturile Spaţiului Economic European (SEE) şi norvegiene din perioada 2009 – 2014. Dacă tot vorbim de program, nu trebuie uitat că sâmbătă seara sunt programate câteva concerte pe scena festivalului, totul culminând, de la ora 21.00, cu formaţia “Bere Gratis”.
Deschiderea oficială
Foarte importantă va fi însă şi ziua de 9 mai, când e programată deschiderea oficială a ediţiei din acest an a ONGFest, la Palatul Parlamentului. Va fi prilejul ca reprezentanţii ONG-urilor să spună ce au făcut până acum, dar mai ales ce au de gând să facă în continuare, fiecare pe domeniul său de activitate. La manifestare sunt invitaţi din alte nouă ţări. Se vor alătura şi companiile care, de-a lungul anilor, s-au implicat în diverse activităţi caritabile.

Respect faţă de diversitate
 
Cât priveşte zilele de 9 şi 10 mai, trebuie spus că, în cadrul ONGFest se vor desfăşura dezbateri legate de combaterea discursului instigator la ură. „Prin ONGFest 2014 susținem respectul față de diversitate. Fie că este vorba de diversitatea culturală, etnică, sexuală, religioasă sau de alte aspecte ce definesc identitatea umană. Credem în libertatea individuală şi colectivă, în exprimarea liberă a ideilor şi identității oamenilor. Prin ONGFest 2014 sprijinim cunoaşterea, recunoaşterea şi acceptarea modului de a fi al diferitelor grupuri sau comunități”, spun organizatorii..
 
 
 
 
 
 

Cele mai citite

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă