7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDanileţ despre trecerea Inspecţiei Judiciare la MJ: Mi se pare cea mai...

Danileţ despre trecerea Inspecţiei Judiciare la MJ: Mi se pare cea mai dură propunere

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al CSM, susţine că trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei i se pare cea mai "dură" propunere anunţată miercuri de ministrul Tudorel Toader.

"Propunerea MJ: Inspecţia Judiciară trece la Ministerul Justiţiei. Mi se pare cea mai dură propunere. Inspecţia Judiciară era la MJ până în 2005, apoi a fost la CSM până în 2012, după care a devenit instituţie independentă. Acum se doreşte să se revină la sistemul dinainte de reforma din 2005. Personal, nu vreau să fiu un magistrat posibil anchetat de Inspecţia ministrului", a scris Dănileţ, pe Facebook.

În opinia sa, procedura privind răspunderea materială a magistraţilor trebuie descrisă exact, pentru a nu rămâne ineficientă ca şi până acum.

"Cu privire la răspunderea materială a magistraţilor, azi statul despăgubeşte victima unei erori judiciare, iar apoi poate să se îndrepte împotriva magistratului vinovat de rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Pe viitor, se doreşte ca acest regres al statului să fie obligatoriu, ceea ce este firesc. Însă cred că trebuie descrisă exact procedura de stabilire a relei-credinţe sau gravei neglijenţe a magistraţilor, altfel procedura va fi ineficientă, ca şi până acum", a explicat Danileţ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiţiei prevede ca Inspecţia Judiciară să treacă la Ministerul Justiţiei.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă