6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial"Dana" = politie politica

“Dana” = politie politica

Mona Musca a facut politie politica. Surse apropiate CNSAS ne-au dezvaluit faptul ca membrii Colegiului CNSAS au decis in sedinta de ieri, in urma unor dezbateri furtunoase, ca turnatoriile Monei Musca sub numele conspirativ “Dana” intrunesc conditiile de politie politica. Potrivit surselor citate, votul Colegiului a fost strans: cinci in favoarea deciziei de politie politica si patru abtineri.

Deliberarile membrilor Colegiului s-au lasat cu scantei. Unii doreau albirea “Danei”, in timp ce altii au sustinut cu indarjire ca notele informative si angajamentul cu Securitatea arata clar ca a facut politie politica. Spiritele s-au incins atat de tare incat, in timpul votului, presedintele Colegiului, Claudiu Secasiu, l-a atentionat pe unul dintre membrii ca… “nu stii ce votezi”. Pe de alta parte, potrivit lui Cazimir Ionescu, purtatorul de cuvant al Colegiului, in sedinta de ieri au fost date decizii de necolaborare in cazul a sase politicieni. Alte trei cazuri au fost amanate, urmand sa aiba loc audieri ale celor verificati.

Mona, suferinda de amnezie

Imediat ce dosarul sau a fost desecretizat si transmis CNSAS, Mona Musca a sustinut cu indarjire ca nu a facut politie politica si l-a luat pe “nu-mi amintesc” in brate. Mai intai, “Dana” a afirmat sus si tare ca nu a semnat nici un fel de angajament cu Securitatea. Ulterior, s-a dovedit ca aceasta a semnat un angajament in care se arata dispusa sa ofere informatii despre studentii straini cu care venea in contact in calitatea sa de profesor la Facultatea de Filologie din Timisoara. Pusa in fata dovezii, “Dana” a ridicat candid din umeri si a afirmat ca a uitat de respectivul document. Intrebata apoi daca a dat note informative organului represiv, Mona Musca s-a jurat ca nu a facut-o. A aparut pe la mai toate posturile de televiziune sustinandu-si nevinovatia. CNSAS a gasit in dosare conexe doua note semnate de aceasta cu numele conspirativ “Dana”. Si de aceasta data, Mona Musca a sustinut ca a uitat ca a scris respectivele note. Ba, mai mult, a continuat sa sustina ca nu a facut politie politica, din simplul fapt ca in cele doua note a scris numai lucruri de bine despre cei pe care i-a turnat. “Si pentru mine a fost o mirare, eu nu am mai tinut minte ca as fi dat atunci asemenea note informative… in care se vorbeste foarte frumos despre doua persoane. Ma bucur, insa, ca ele au fost gasite. Nu am considerat-o o colaborare cu Securitatea atunci, nu am considerat-o pana acum doua saptamani”, declara Musca la iesirea de la audierile CNSAS.

Cazul “Fratele lui Vadim”, amanat

Cazul “Marcu Tudor” a fost amanat prin diverse tertipuri. Atunci cand Marcu Tudor, fratele lui C.V. Tudor, a fost avansat la gradul de general de catre Ion Iliescu, fostul presedinte stia ca acesta a fost informator al Securitatii si ca isi turnase colegii din Armata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă