Este nevoie de sânge în spitale. La Slatina, zeci de jandarmi au donat

E nevoie de sânge peste tot în țară. Zeci de jandarmi olteni au donat sânge după ce au aflat cât de repede se epuizează rezervele Centrului de Transfuzie Sanguină din Slatina. Zilnic, angajații instituției fac apel la cetățeni pentru a dona sânge, informează Ştirile TVR.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2020 - 10:01

Jandarmii olteni s-au alăturat campaniei de donare de sânge inițiată de Patriarhia Română, în urmă apelului disperat al angajaților centrelor de transfuzii, astfel că, timp de două zile, 27 de efective de jandarmi au donat sânge pentru cei care au nevoie, după ce li s-a făcut triajul epidemiologic.

În această perioadă de pandemie a crescut mult consumul de sânge și derivate din acesta , rezervele pentru grupele 0 și A fiind practic epuizate.

Cererile de sânge venite din partea spitalelor din Olt sunt tot mai mari în ultima perioadă, iar numărul donatorilor s-a redus.

Angajații Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina, fac apel la cetățeni să vină să doneze. Cei care vor să vină în sprijinul semenilor care au nevoie de sânge se pot prezența zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina.

Donatorii beneficiază de o serie de avantaje, pentru fiecare donare.

Comentarii