Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii unui liceu din Constanţa fac viziere pentru personalul medical

Elevii unui liceu din Constanţa realizează viziere cu ajutorul imprimantelor 3D, iar apoi acestea sunt distribuite personalului medical din judeţ.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

18.04.2020 - 13:56

Ei au făcut până în prezent peste 100 de asemenea viziere. Primăria Constanţa a anunţat că Cercul de Robotică al Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanţa s-a mobilizat pentru fabricarea de viziere pentru personalul sanitar implicat în lupta împotriva coronavirusului, informează News.ro.

Cu ajutorul imprimantelor 3D, elevii şi profesorii confecţionează materialele de protecţie pe care le distribuie apoi celor care au nevoie de ele.

“La început, realizarea unei viziere dura aproximativ cinci ore, dar am reuşit să ne perfecţionăm, iar la ora actuală producţia noastră este de o vizieră pe oră.

Lucrăm la trei imprimante, realizate cu ajutorul elevilor la cursurile de practică”, a declarat coordonatorul Cercului de Robotică al Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, profesorul Marius Dumitrescu.

Până acum, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” au fost confecţionate peste 100 de viziere, care au fost distribuite deja către medici de familie şi personal sanitar din spitalele din judeţ, iar producţia acestor materiale de protecţie continuă.

Comentarii