10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiElevii, plângere penală pe numele mai multor membri ai Guvernului

Elevii, plângere penală pe numele mai multor membri ai Guvernului

Membrii Executivului sub acuzaţi de îngrădire a dreptului la educaţie, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Elevilor Constanţa (AEC).

Potrivit sursei citate, Asociaţia Elevilor Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor Bucureşti şi Ilfov (AEBI), îi face responsabili de îngrădirea dreptului la educaţie pe Orban, Turcan şi Anisie, acuzându-i de luarea unor decizii ce-i obligă pe elevi şi profesori să-şi procure singuri măştile de protecţie facială pe care le vor folosi în şcoală, dar şi pentru întârzierea achiziţiei echipamentelor IT necesare învăţământului la distanţă, abia din semestrul al doilea.

”Sintagma ‘România Educată’ este doar o metaforă în ceea ce priveşte învăţământul românesc, iar autorităţile ne demonstrează acest lucru în fiecare zi. În contextul epidemiologic actual guvernul îşi propune să lase responsabilitatea pe umerii părinţilor prin decizia alarmantă de a pune achiziţionarea măştilor în spatele fiecărui elev, iar în data de 27 august a fost anunţat faptul că dispozitivele conectat la internet nu vor fi gata pentru începerea anului şcolar”, precizează AEC.

Protestatarii subliniază că autorităţile statului au obligaţia constituţională să asigure accesul liber la educaţie, în mod nediscrimatoriu.

”Dreptul la educaţie şi sănătate nu se negociază, autorităţile fiind principalii responsabili atunci când vine vorba de asigurarea acestora pentru fiecare elev din România. Facem din nou apel la legalitate şi cerem achiziţionarea de materiale igienico-sanitare precum şi cea de echipamente IT conectate la internet, pentru a asigura digitalizarea echitabilă a învăţământului şi integritatea fizică a copiilor”, se arată în finalul comunicatului de presă. 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă