5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiElevii din Iaşi aflaţi la un schimb de experienţă în Sri Lanka...

Elevii din Iaşi aflaţi la un schimb de experienţă în Sri Lanka au revenit în România în siguranţă

“La data de 23 aprilie, din cauza evoluţiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iaşi aflat într-un schimb de experienţă în acest stat, a revenit, în siguranţă, în România. Aceştia au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Ambasadei României la Colombo şi al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortaţi de poliţia locală până la Aeroportul Internaţional din Colombo”, arată MAE, într-un comunicat de presă.

Totodată, pentru facilitarea conexiunii către Bucureşti, cetăţenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha.

Reprezentanţii Ambasadei României la Colombo au menţinut legătura în permanenţă cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români, aceştia fiind în afara oricărui pericol.

MAE reaminteşte că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Ambasada României la Colombo menţine situaţia în atenţie, fiind în contact cu cetăţenii români aflaţi pe spaţiu şi cu autorităţile locale, pentru acordarea de asistenţă consulară.

Celula de Criză a MAE îşi continuă activitatea şi se vor transmite noi date pe măsură ce vor fi obţinute şi transmise de către Ambasada României la Colombo – Sri Lanka, mai arată MAE.

În doar câteva ore, în duminica Paştelui, atentate cu bombă – coordonate – au semănat panica şi moartea în hoteluri şi biserici care oficiau slujbe, în mai multe locuri în Sri Lanka, care nu s-au mai confruntat un asemenea episod violent de la sfârşitul războiului civil, în urmă cu zece ani.

Guvernul a informat că gruparea teroristă locală National Throwheeth Jama’ath se află în spatele atacului.

Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării din Sri Lanka, a informat că bilanţul victimelor atacurilor de duminică a ajuns la 321 de morţi, scrie The Guardian.

Duminică, MAE a transmis, la solicitarea News.ro, că în atenţia Celulei de Criză a MAE se află situaţia unui grup de elevi de la un liceu din Iaşi, aflat într-un schimb de experienţă la o unitate similară de învăţământ din Sri Lanka, proiectul fiind în cel de-al treilea an de desfăşurare. Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol şi menţine legătura cu Ambasada României la Colombo. Grupul de elevi urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26 aprilie, preciza atunci MAE.

Totodată, membrii Celulei de Criză au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă