Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Echipele Apa Nova au gestionat, după ploaia torenţială de vineri, peste 350 de cazuri

Echipele Apa Nova au gestionat, în urma ploii torenţiale de vineri, peste 350 de cazuri de acumulări de apă pe stradă sau în subsoluri, guri de scurgere sau racorduri, toate problemele fiind remediate până în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Share

Rl online 0 comentarii

25.05.2019 - 13:47

Echipele Apa Nova au intervenit, vineri, încă de la primele sesizări primite în Call Center, gestionând peste 350 de cazuri de acumulări de apă pe stradă sau în subsoluri, guri de scurgere sau racorduri, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de companie.

Toate cazurile au fost remediate în cursul nopţii, până la ora 3:00.

Compania precizează că în această perioadă au intervenit 32 de autospeciale, 53 de autoutilitare, 23 de pompe şi 228 de specialişti ANB. 

Conform Apa Nova, în cursul după-amiezii de vineri s-au înregistrat precipitaţii care au depăşit cu mult limitele medii lunare. Într-un interval de trei ore, s-a descărcat pe toată suprafaţa municipiului Bucureşti o treime din cantitatea medie multianuală aferentă lunii mai, respectiv 24.93 l/m2, iar izolat, a fost chiar depăşită (77.2 l/m2 la pluviometrul SPAI Pantelimon).

În 30 de minute, între orele 16:00 -16:30, cantitatea de precipitaţii înregistrată in mai multe puncte de măsură a fost impresionantă: la Pantelimon a fost o creştere de 50 litri / mp (49,6), de la 14,80 la 64,40, la Parcului a fost o creştere de 40 litri/mp, de la 14,60 la 53,80, iar la alte puncte de măsurare cum ar fi Colentina si Dorobanţi, creşterea a fost de peste 20 l/mp.

"Aceste ploi cu un caracter torenţial, căzute într-un interval foarte scurt de timp, corespund probabilităţii de apariţie a unor astfel de fenomene ce pot apărea între o dată la 50 ani (de exemplu în zona Colentina), iar în zona Pantelimon de o dată la 100 ani", arată Apa Nova.

Debitul maxim tranzitat în Caseta de Ape Uzate de ~127 m3/s poate fi comparat cu cel al râurilor Olt sau Someş. În decursul a trei ore, volumul total tranzitat în Caseta de Ape Uzate a fost de 2,5 milioane mc de apă, ceea ce reprezintă un sfert din capacitatea acumulării Lacul Morii, care are un nivel normal de retenţie de 10 milioane de mc de apă. Acest baraj se umple în mod normal în câteva luni.

 

Comentarii