13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiEcaterina Andronescu vorbeşte despre atacurile din PSD

Ecaterina Andronescu vorbeşte despre atacurile din PSD

“Mă întreb dacă nu au fost ordine din interior. Pentru că dintr-o data pentru unii am devenit duşman. Ceea ce nu este adevărat. Eu nu am vrut să fie scrisoarea aceasta un atac la adresa PSD, ci pur şi simplu un strigăt de disperare. Mă îngrijorează faptul că stânga europeană se îndepărtează din ce în ce mai mult de stânga românească. Mă îngrijorează că, deşi există creşteri economice, oamenii sunt în stradă şi nu sunt soluţii care să se comunice. Vă spun de ce am făcut eu lucrul acesta. Eu din îngrijorare, pur şi simplu”, a declarat senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, vineri seară la Realitatea Tv.

Întrebată dacă a fost contacatată sau dacă a discutat cu colegii din partid, după aparaţia scrisorii în spaţiul public, Ecaterina Andronescu a spus că a primit sute de mesaje de la liderii din teritoriu.

“Am primit sute de mesaje. Sunt mulţi care gândesc aşa cum gândesc eu. Am avut cu mai mulţi colegi discuţii la telefon, dar din conducere nimeni nu s-a interesat de mine, că nu ar fi avut de ce. Eu nu am mai vorbit cu conducerea partidului de la Congres (Congresul PSD din 10 martie – n.r.) şi nici atunci prea mult”, a completat Andronescu.

Chestionată câţi dintre membrii PSD sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat la protestele din 10 august care au culminat cu violenţe, fostul ministru al Educaţiei a spus: “Cred că cei mai mulţi dezavuează ce a fost în Piaţa Victoriei”.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, marţi, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern PSD de „super profesionişti”. Andronescu afirmă că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul “de la un dezastru major” spre care se îndreaptă “vertiginos”. În scrisoare, aceasta mai afirmă că Guvernul Dăncilă nu reprezintă PSD.

Ulterior, mai mulţi social-democraţi, printre care liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, şi organizaţia PSD Sibiu au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu că „a răspuns ordinelor din înregistrarea lui Werner Iohannis” atunci când a cerut într-o scrisoare deschisă schimbarea Guvernului Dăncilă şi a preşedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Senatorul PSD, Liviu Pop a catalogat ca fiind “ridicol” şi “absurd” faptul că Ecaterina Andronescu cere înlocuirea Cabinetului Dăncilă în ziua în care Eurostat a anunţat că România are cea mai mare creştere economică semestrială din Europa. Pop a adăugat că cei care vor înlocuirea Guvernului sunt “soroşiştii şi exponenţii sistemului ocult de putere”.

În schimb, fostul premier Mihai Tudose a spus, pentru Mediafax, că este nevoie de o discuţie „civilizată” în conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu. Acesta a mai catalogat ca fiind „un nonsens” gestul liderilor judeţeni PSD care au criticat-o pe Ecaterina Andronescu. Potrivit unor surse social-democrate, şi senatorul PSD Niculae Bădălău le-a cerut colegilor săi de partid să respecte experienţa lui Andronescu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD este aşteptat să se reunească la sfârşitul acestei luni sau la începutul lui septembrie.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă