Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

După protestele violente, Patriarhia îndeamnă la rugăciune, pace și dialog

Patriarhia Română spune că întreaga ţară este îngrijorată din cauza violenţelor din Piaţa Victoriei şi îndeamnă la rugăciune, pace, dialog şi coresponsabilitate socială.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2018 - 15:13

De asemenea, Biserica afirmă că trebuie încurajate şi cultivate dialogul şi coresponsabilitatea, pentru binele României.

"Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violenţe ale căror victime sunt atât civili, cât şi forţe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog şi coresponsabilitate socială. Ura, violenţa şi polarizarea societăţii nu sunt benefice pentru ţară", precizează Patriarhia.

De asemenea, instituţia îndeamnă preoţii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române să se roage „pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi" şi spune că, în acelaşi timp, trebuie încurajate şi cultivate dialogul şi coresponsabilitatea, pentru binele României.

 

 

 

Citește totul despre:

#proteste #patriarhia română

Comentarii

loading...