8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDupă 9 ani de așteptare: Metroul circulă, în sfârșit, în Drumul Taberei

După 9 ani de așteptare: Metroul circulă, în sfârșit, în Drumul Taberei

Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor a fost deschisă la prânz de Klaus Iohannis, președintele României. După ce le-a reamintit călătorilor că trebuie să nu uite să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea socială, șeful statului a ținut să le mulțumească celor care, în sfârșit, au făcut posibilă darea în folosință a unei lucrări așteptată de atâția ani de zeci de mii de bucureșteni.

„Mi-am permis adineauri, jos pe peron să îi felicit pe cei care au construit această linie de metrou. Este o mare realizare și trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină aşa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează.”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a îndemnat Guvernul să folosească fondurile europene pe care țara noastră le-a primit pentru infrastructură, singura posibilitate de dezvoltare a țării și de îmbunătățire a condițiilor de trai ale românilor.

Premierul Ludovic Orban se bucură că, în sfârșit, bucureștenii pot acum călători mult mai ușor în cartierul Drumul Taberei și a amintit că era ministru al Transporturilor în anul 2008, atunci când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a semnat strategia de dezvoltare a rețelei de metrou. „2007 şi 2008 au reprezentat anii în care au fost reluate investiţiile la metrou. Am realizat tronsonul dinspre autostrada Soarelui cu 4 staţii. E o onoare pentru mine ca, împreună cu directorul general Gabriel Mocanu, să avem această bucurie de a fi de faţă la punerea în funcţiune acestui metrou foarte important pentru Bucureşti şi locuitorii din Drumul Taberei”, a spus Ludovic Orban, adăugând că investițiile în infrastructură sunt prioritatea zero a Guvernului PNL și că lucrările viitoare de extindere a rețelei nu vor mai dura atât de mult.

Magistrala de metroul M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, este finanţată integral din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei.

 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă