DSP Neamț confirmă că modificarea saloanelor la Spitalul Piatra Neamț s-a făcut fără aviz

Direcția de Sănătate Publică Neamț a precizat că modificările făcute la etajul al doilea al Spitalului din Piatra Neamț în salonul distrus de explozia care a omorât 10 pacienți cu Covid-19 s-au realizat fără solicitarea avizului obligatoriu.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2020 - 12:30

Modificarea circuitelor medicale în cadrul saloanelor destinate Terapiei Intesive pentru pacienții infectați cu Covid-19 la Spitalul din Piatra Neamț s-a făcut înainte de solicitarea de către conducerea unității medicale a unui aviz emis de DSP, obligatoriu în astfel de situații.

„Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II - prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020.”, a anunțat DSP Neamț într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț avea obligația de a solicita și de a obține, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul DSP, au mai transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Comentarii