9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDrept la replică - Spitalul Sf Stelian - CETTT

Drept la replică – Spitalul Sf Stelian – CETTT

Este vorba de un drept la replică nesemnat, ci doar presupus a fi al managerului Sp Sf Stelian, dr. Teodora Ciolompea, fiind doar asumat de către Biroul de presă al ASSMB, care face următoarele precizări:

“Acuzațiile aduse CETTT Sf. Stelian, încă din titlul materialului, sunt nefondate și denigrează imaginea Primăriei Capitalei,  a A.S.S.M.B,  a spitalului,  a managerului și a întregului personal care își desfășoară activitatea în această unitate sanitară. Afirmațiile calomnioase, nesusținute de probe, s-au făcut fără a se respecta o minimă deontologie profesională si fără ca autorul sa ceara un punct de vedere oficial, deși adresele de contact sunt afișate pe site-ul institutiei.

Răspundem punctual acuzațiilor calomnioase publicate de ziarul dumneavoastră, rezervându-ne totodată dreptul de a acționa conform Legislației în vigoare, pentru a ne proteja dreptul de a munci cinstit și cu respect, pentru pacienții care se adresează  ,,Spitalului “Sf. Stelian”.

Ø      Referitor la afirmația potrivit căreia Spitalul “Sf. Stelian” din Capitală este dus încet, dar sigur spre faliment din cauza managementului defectuos,, aceasta nu are nicio bază reală, din contră, spitalul funcționează la parametri optimi și fără datorii. .

Ø      In ceea ce priveste afirmația potrivit căreia “DSP și Avocatul Poporului au venit în control ca urmare a unor reclamații“, va aducem la cunostinta faptul ca reprezentanții acestor instituții au fost prezenți în spital doar în contextul unor planuri anuale sau tematice, nu din cauza unor nereguli semnalate de pacienți.

Ø      Condițiile de igienă din Spitalul “Sf. Stelian” respectă toate normativele legale, nu există gândaci și nici plângeri ale pacienților în acest sens. Toate controalele de specialitate și examenele periodice efectuate, conform planului anual de prevenire și combatere a infecțiilor asociate asisteței medicale, sunt în limite legale.

Subliniem faptul ca NU au existat niciodată infecții interioare de spital si NU există niciun caz al vreunui pacient care să fi avut de suferit din cauza lipsei de igienă din aceasta unitate medicala. De asemenea, in ultimii trei ani  nu s-a inregistrat niciun deces în acest spital,  de când actualul manager, Teodora Ciolompea, a preluat conducerea acestei unitati medicale. Cu toate acestea, în mod abuziv și calomnios, semnatarul Eugen Pãtrașcu își permite să scrie că ,,s-a instaurat o domnie a teroarei și a lipsei de interes pentru pacienți,,.

Ø      Referitor la “Hârtiile pe care conducerea le solicită medicilor“ , facem precizarea că documentele solicitate sunt numai cele prevăzute în reglementările interne și legile în vigoare, având ca scop eficientizarea activității spitalului, în acord cu prevederile legale.

Ø      Afirmația potrivit careia “Pacienții cu toxicodependențe primesc doar tratament substitutiv“  este total eronată. Pacienții cu toxicodependențe, aflați în tratamente substitutive, beneficiază gratuit si de consiliere psihologică, cu ajutorul echipei formată din 6 psihologi, încadrați în Centrul De Sănătate Mintală.

In ceea ce priveste afirmația potrivit careia managerul solicită spor de secție, mentionam faptul ca nici aceasta informatie  nu este conformă cu realitatea.

Internarea și externarea pacienților se face conform unor proceduri cunoscute de personalul medical. Dacă semnatarul articolului ar fi solicitat o opinie profesionistă, i s-ar fi explicat care sunt prevederile contractului cu CNAS și procedura aprobată pentru internarea și externarea pacienților.

Ø      Cu privire la aparatul denumit in mod eronat radiograf, precizăm că este  vorba despre un aparat radiologic portabil, achiziționat legal. Acesta se află în camera de tratamente de urgență, de unde poate fi deplasat la nevoie. Aparatul nu se află “în celofan”, ci în husa de protecție, așa cum recomandă instrucțiunile producătorului.

         Referitor la celelalte achiziții, numite tendențios “inutile” pentru un spital de monospecialitate, vă reamintim că toate aceste echipamente au fost cumpărate tocmai pentru a asigura pacienților investigații și un tratament multidisciplinar, complex.

Ø      Afirmația potrivit careia “Surse din administraţie susţin că, cu aceşti bani alocați pentru investiții se puteau angaja medici specialişti“ dovedește reaua credință a semnatarului. Este de notorietate faptul că fondurile publice alocate unui anumit segment nu pot fi realocate altui articol bugetar și nici nu pot fi utilizate abuziv și după bunul plac. Nu există niciun fel de referate de achiziții cu semnături false, toate sunt legale și asumate de persoanele care cunosc necesitățile spitalului.

Spitalul Sf. Stelian este modern, are condiții de cazare și tratament la standarde europene și asigură o abordare complexă și integrată a tratamentului pentru pacienții cu afecțiuni psihiatrice și pentru cei cu toxicodependențe, atât din punct de vedere medical, cat și social. Gradul de satisfacție al pacienților față de serviciile medicale oferite de acest spital este reflectat de cererile mari de internări și solicitări de consultații, care vin permanent nu numai de la pacienți din București, dar și din țară, ba chiar și de la pacienți din străinătate care se află în România în tranzit și care s-au declarat foarte mulțumiți de calitatea serviciilor oferite. Nu există nici pacienți și nici aparținători care ,,să stea și să plângă la poarta spitalului,, așa cum în mod total eronat și răuvoitor se exprimă autorul articolului. Dimpotrivă, sunt oameni care mulțumesc angajatilor spitalului pentru șansa de a se recupera din aceste situații disperate create de abuzul de droguri.

Nu există o conducere a terorii, ci doar o conducere care ține permanent cont de interesele pacienților, care se străduiește de trei ani să modernizeze și să facă din acest spital un centru de excelență pentru tratamentul dependențelor de droguri, în care pacienții se află în conditii de siguranță și primesc tratament modern, complex și adecvat nevoilor lor. Este un spital care s-a dezvoltat, s-a modernizat, a fost dotat și echipat la standardele europene specifice pentru acești pacienți. Este susținut permanent de echipa ASSMB și de catre Primăria Municipiului București, care acordă o deosebită importanță asigurării tratamentului pentru acești pacienți în condiții optime”.

 

Precizam că toate afirmaţiile prezentate în articol sunt susţinute de probe şi vom continua ancheta jurnalistă legată de acest subiect. Considerăm truncheate şi unidirectionale cele descrise în dreptul la replică. Critica nu este menită să distrugă, ci să îmbunătăţească activitatea dintr-o instituţie. România Liberă sprijină jurnalistic promovarea calităţii actului medical în spitalele subordonate ASSMB şi toate initiaţivele ASSMB şi ale Primăriei Capitalei care vin în folosul bucureştenilor şi publicului român. Apreciem toate eforturile instituţiei pentru îmbunătăţirea sistemului sanitar din Bucureşti şi de aceea credem ca ASSMB va acorda atenţia cuvenită unor posibile nereguli pe care jurnaliştii au obligaţia să le semnaleze pentru a fi corectate.

 

 

 

 

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă