Două persoane şi o firmă din judeţul Giurgiu, cercetate pentru evaziune fiscală

Un bărbat, o femeie şi o firmă din judeţul Giurgiu sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală după ce bărbatul ar fi dispus înregistrarea, în actele firmei, a unor cheltuieli nereale privind achiziţia de deşeuri reciclabile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.01.2019 - 14:52

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Giurgiu au documentat activitatea infracţională a unui bărbat şi a unei femei, în vârstă de 34, respectiv 24 de ani, ambii din judeţul Giurgiu, precum şi a unei societăţi comerciale, tot din Giurgiu, care ar fi prejudiciat bugetul de stat, prin evaziune fiscală, cu peste 16.500.000 de lei, anunţă Poliţia Română.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, bărbatul, ca administrator de fapt al unei societăţi, ar fi dispus înregistrarea, în actele de evidenţă contabilă şi declaraţiile fiscale, de cheltuieli nereale privind achiziţia de bunuri (deşeuri reciclabile) de la mai multe societăţi comerciale.

De asemenea, femeia de 24 de ani, în calitate de asociat unic şi administrator de drept al aceleiaşi societăţi comerciale, ar fi declarat, în mod fictiv, organelor fiscale, atât sediul social din judeţul Giurgiu, cât şi punctul de lucru din judeţul Ilfov, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale.

În urma acestor activităţi, prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 16.500.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de cele două persoane şi faţă de societatea comercială în cauză, pentru evaziune fiscală.  

Comentarii