8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDouă femei au încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani...

Două femei au încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani susținând că îi dezinfectează casa

Ele au pretextat că au venit să-i dezinfecteze locuinţa cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cele două femei au fost reţinute pentru tentativă la furt calificat săvârşit prin violare de domiciliu şi profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă, prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (2) lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. g) din Codul penal.

Procurorii susţin că, marţi, în jurul orei 13,50, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă instituită prin decret prezidenţial, două femei purtând măşti şi mănuşi chirurgicale s-au prezentat la adresa unui bătrân în vârstă de 86 de ani, din sectorul 3 al Capitalei, şi i-au prezentat acestuia o legitimaţie aparţinând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti).

Cele două femei i-au spus bătrânului că au venit în control şi că doresc să dezinfecteze apartamentul acestuia cu o substanţă împotriva coronavirusului.

Femeile l-au convins pe bătrân să le permită accesul în locuinţă, după care una dintre ele i-au distras atenţia purtând o conversaţie în sufragerie, iar cealaltă a început să pulverizeze prin casă cu o soluţie dintr-o sticlă inscripţionată “Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenţia de a sustrage bunuri.

Cele două femei nu au reuşit să sustragă niciun bun, deoarece au fost întrerupte de o vecină, care le-a surprins în locuinţa bătrânului şi a sesizat Poliţia.

Femeile au fost reţinute de poliţiştii Secţiei 12, iar procurorul de caz a sesizat Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă