Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Două avioane de luptă ale României au respins patru avioane rusești de deasupra Bulgariei

Două avioane MiG 21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române au fost trimise în spațiul aerian al Bulgariei, pentru interceptarea a patru avioane rusești.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2020 - 18:24

Cele două avioane de luptă MiG 21 LanceR ale României au efectuat o misiune de poliție aeriană "de rutină", în spațiul aerian al Bulgariei, care face parte din spațiul aerian al NATO, a precizat, joi după amiază, col. Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit acestuia, avioanele rusești intraseră "în spațiul de responsabilitate al Bulgariei".

Toate cele patru aeronave rusești intrate deasupra Bulgariei erau avioane militare, dintre care două de tip Tu-22 și două de tip Su-27.

După intervenția aeronavelor românești, cele rusești s-au retras în spațiul aerian internațional.

Avioanele Forțelor Aeriene Române participă permanent la serviciul de poliție aeriană în spațiul aerian al NATO, alături de avioane de luptă din celelalte țări NATO.

Comentarii