Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dosarul Prima Casă. Condamnare cu suspendare pentru o angajată a statului

O angajată a Fondului Naţional de Garantare, Anca Doriana Stan, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, decizia nefiind definitivă, informează Mediafax.

Rl online 0 comentarii

29.12.2018 - 17:26

Femeia a fost condamnată în dosarul privind suspiciuni de corupţie în programul Prima Casă.

Anca Doriana Stan, angajată Fondului Naţional de Garantare, a fost condamnată, în dosarul privind mita pentru programul Prima Casă, la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă.

Femeia a fost acuzată că ar fi cerut bani pentru a urgenta dosare înscrise în programul Prima Casă. Cauza în care a fost judecată Anca Doriana Stan a fost disjunsă din dosarul privind suspiciunile de corupţie în programul Prima Casă, deoarece a semnat un acord de recunoaştere a vinei.

„Inculpata va presta o muncă în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecşie a Drepturilor Copilului Sector 4, fie la Direcţia Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4. Inculpata este atenţionată că în caz de nerespectare, cu rea-credinţă, a măsurilor şi obligaţiilor dispuse pe perioada termenului de supraveghere, sau dacă pe parcursul termenului de supraveghere săvârşeşte o nouă infracţiune se va revoca suspendarea, fiind dispusă executarea pedepsei de 2 ani şi 2 luni închisoare”, mai arată decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Procurorii Parchetului General au trimis-o în judecată pe Anca Doriana Stan, angajată Fondului Naţional de Garantare, în luna septembrie a acestui an.

Potrivit rechizitoriului, Stan Anca Doriana în perioada noiembrie 2017- iulie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de angajată a Fondulului Naţional de Garantare, Compatimentul Financiar Preventiv, având influenţă şi lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra celorlalţi angajaţi ai Fondulului Naţional de Garantare, în special din cadrul Serviciului Prima Casă, ar fi pretins şi primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare, în nouă situaţii, pentru a interveni pe lângă ceilalţi funcţionari din cadrul instituţiei, în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în programul naţional ,,Prima Casă”.

 
Întrucât procurorii nu au finalizat cercetările, s-a dispus totodată disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar şi înregistrarea acestuia pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică „în vederea continuării cercetărilor cu privire la ceilalţi suspecţi şi inculpaţi din prezenta cauză, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, dar şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, perioada vizată în stadiul actual al anchetei fiind 2015-prezent”.

„Investigaţiile vor continua în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate şi tragerii acestora la răspundere penală, cu menţiunea că cercetările vizează şi alte persoane fizice şi juridice (brokeri, agenţi imobiliari, dezvoltatori imobiliari, societăţi de consultanţă) implicate în activitatea infracţională, care au avut drept scop obţinerea într-un timp redus a garantărilor emise de F.N.G.C.I.M.M., în cadrul Programului ,,Prima Casă”. (...) Procurorii au propus instanţei de judecată menţinerea măsurii preventive a arestului preventiv luată faţă de inculpata Stan Anca Doriana şi a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menţinerea sechestrului asigurator instituit asupra unui imobil şi a măsurii asiguratorii a popririi asupra unor conturi bancare aparţinând inculpatei”, au spus procurorii la acel moment.

Comentarii

loading...