Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dosare penale pentru braconierii din Delta Dunării

Poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au indisponibilizat peste 850 kg. de peşte, un autoturism, o ambarcaţiune şi 66 de unelte de pescuit, în urma unei acţiuni pentru prevenirea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

15.09.2018 - 10:09

În perioada 12 - 14 septembrie 2018, poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru prevenirea braconajului piscicol.

În urma acţiunilor, au fost constatate 4 infracţiuni, dintre care 2 prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi 2 de Codul penal, fiind conduse la sediul poliţiei, pentru cercetări, 2 persoane.

De asemenea au fost indisponibilizate 863,5 kg. de peşte, un autoturism, o ambarcaţiune, 2 rame, 66 de unelte de pescuit (54 setci din fir textile, 10 setci tip monofilament şi 2 trifilare), în valoare totală de aproximativ 37.300 de lei.

De exemplu, la data de 12 septembrie 2018, polițiștii au oprit în trafic pe D.J. 226, între localităţile Istria şi Săcele, judeţul Constanţa, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 61 de ani, din municipiul Buzău.

În urma controlului, în autoutilitară a fost descoperit peşte pentru care conducătorul auto a prezentat o factură şi o declaraţie de conformitate.

A fost cântărit peştele şi comparat cu cantităţile din actele prezentate. Astfel, poliţiştii au constat că pentru 584 kg. de peşte proaspăt conducătorul auto nu justifică prin documente legale provenienţa. A fost luată măsura indisponibilizării celor 584 kg. de peşte transportat fără documente legale, precum şi a autoutilitarei, fiind întocmit dosar penal.

La data de 14 septembrie a.c., pe lacul Câşliţa, din complexul Somova-Parcheş, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, din localitatea Mineri, judeţul Tulcea, în timp ce pescuia cu ajutorul a 3 plase tip monofilament, având capturate 25 kg. de peşte din specia caras.

Plasele de pescuit, ambarcaţiunea folosită, ramele acesteia şi peştele au fost indisponibilizate.

Comentarii

loading...