Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Inquam

Dosar penal în legătură cu modul în care INML a făcut expertiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu

Parchetul General a deschis un dosar penal de cercetare ”in rem” pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu, potrivit Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2019 - 16:08

Procurorul general, Bogdan Licu, a anunţat că s-a primit o sesizare în acest sens, dar analizele efectuate de către specialişti sunt valabile.

Procurorul general, Bogdan Licu, a anunţat, marţi, că s-a deschis un dosar penal de cercetare ”in rem” pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu.

Licu a precizat că a primit o sesizare în acest sens, document care întrunea toate condiţiile necesare pentru demararea cercetărilor. În plus, Licu a precizat că, potrivit legii, cercetarea in rem demarează automat, urmând a se face verificări.

Întrebat dacă analizele efectuate de către specialiştii INML sunt valabile, Licu a declarat: ”Bineînţeles că sunt valabile”.

Procurorul general susţine că ancheta care se face în Cazul Caracal este ”o investigaţie aproape unică în istoria Parchetului”.

”Este cea mai amplă investigaţie pe acest tip de infracţiuni care s-a desfăşurat în cadrul Ministerului Pbblic, sunt angrenaţi cei mai mai buni procurori, cei mai buni poliţişti şi cei mai buni specialişti”, a mai spus Licu.

Acesta a precizat că se iau în calcul toate variantele şi se verifică toate pistele.

Raportul Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” prezentat, în 2 septembrie, a arătat cu probabilitate de 99,93%, că oasele găsite în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin Alexandrei Măceşanu.

Comentarii

loading...