15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDoi români implicați în accidentul feroviar din apropiere de Barcelona

Doi români implicați în accidentul feroviar din apropiere de Barcelona

Potrivit sursei citate, unul dintre cetăţenii români a suferit leziuni uşoare şi a primit îngrijiri la faţa locului, fără a necesita spitalizare, iar cel de-al doilea nu a fost vătămat.

Până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară, precizează MAE.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223;  +34 934 340 220,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +34 661 547 853.

Consulatul General al României la Barcelona continuă monitorizarea cu prioritate a situaţiei şi este în contact permanent cu autorităţile spaniole, fiind pregătit să intervină.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte opt au fost rănite vineri, într-un accident feroviar în care au fost implicate două trenuri regionale, la circa cincizeci de kilometri de Barcelona, între San Vicente de Castellet şi Manresa, în nord-estul Spaniei.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă