Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dispare „bucuria” salutului cot în cot! OMS spune că este periculos

Celebrul salut pandemic cot în cot nu mai este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, cea care-l recomandase anterior.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 11:57

Trebuie să renunțăm și la salutul cot în cot după ce tradiționala strângere de mână și îmbrățișările sunt amintiri deja, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății, printr-un mesaj postat de Twitter de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile.”, a scris directorul OMS.

În urmă cu șase luni, oficialul recomanda salutul cot în cot pentru a se evita astfel contactul direct de tipul palmă în palmă al strângerii de mână, obicei întâlnit mai ales în rândul bărbaților.

Controverse au apărut și în ceea ce privește recomandarea OMS de a strănuta sau tuși în pliul mâinii, tot în zona cotului, în condițiile în care, ulterior acestor gesturi acea parte a mâinii se atinge de obiectele din jur pe care le poate contamina în cazul în care în organism există infecție cu Covid-19.

 

Comentarii