6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDirectorul Poștei Române promite că pensiile și ajutoarele sociale vor fi livrate...

Directorul Poștei Române promite că pensiile și ajutoarele sociale vor fi livrate orice ar fi

Deși multe din operațiuni se pot desfășura și online, directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, susține într-un interviu acordat STIRIPESURSE.RO că în continuare terenul duce greul. Pentru acest lucru lucrătorii Poștei Române sunt dotați cu tot ceea ce le trebuie pentru a limita la maxim posibilitatea infectării.

Horia Grigorescu, angajatii Postei Romane sunt acum in prima linie, alaturi de alte categorii de personal care trebuie sa mearga la serviciu. Pensiile si ajutoarele sociale trebuie livrate, indiferent de situatie.

Câți angajați are Posta Romana acum si cați dintre ei sunt pe teren si câți lucrează de acasă?

Poșta Română are un număr total de aproximativ 24.000 de angajați. Dintre aceștia vorbim de 8.500 de factori poștali, 4.000 de agenți poștali, 3.500 de oficiante și 1.000 de șoferi. Pe lângă aceștia mai există un număr impresionat de oamenii care lucrează în centrele de tranzit, de sortare și de distribuire. În plus, avem un număr de aproximativ 900 de persoane care lucrează în zona economică, comercială, juridică și administrativă.

Da, este adevărat avem cel puțin 16.000 de colegi care sunt zilnic în prima linie, care ies pe străzi și se asigură că toate serviciile poștale sunt furnizate la un nivel cât mai înalt. De asemenea, în aceste zile, dar și în următoarele se vede odată în plus că Poșta Română este un partener social de încredere și esențial pentru întreaga arhitectură a statului român și mai ales pentru toți românii.

Poștașii companiei sunt în fiecare zi la datorie pentru toți clienții săi, iar pe această cale fac un apel către toți clienții noștri să stea acasă pentru că noi facem tot ce e posibil să limităm deplasărilor lor, oferindu-le însă toate serviciile de care au nevoie.

Având în vedere specificul activității noastre, este foarte greu să putem trimite oamenii să lucreze de acasă, totuși pentru a limita aglomerările de oameni în incinte închise, 50% din personalul administrativ lucrează în acest moment în sistem “work from home”, iar în centrele de tranzit, de sortare și de distribuire, am luat măsuri ca oamenii să lucreze în schimburi și cât mai dispersați, astfel încât să nu existe mai mult de 50 de oameni simultan în aceeași incintă, în spațiu închis.

 

Ce masuri de protecție ați luat pentru toți angajații dvs dar mai ales pentru cei care au contact direct cu publicul?

 

Toate subunitățile poștale au fost și sunt dotate periodic cu săpun, dezinfectanți de mâini și suprafețe, măști și mânuși. Am afișat de asemenea în toate locurile cu vizibilitate afișe cu instrucțiuni de urmat în această perioadă, atât pentru clienții noștri dar și pentru colegii mei. De asemenea salariații au fost și vor fi instruiți periodic de către directorii de oficii poștale județene cu privire la modalitatea de utilizare a acestor echipamente și modul de aplicare al măsurilor de prevenire a răspândirii a COVID19.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă