15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAngajații de la metrou nu mai fac grevă

Angajații de la metrou nu mai fac grevă

UPDATE. Angajații de la metrou nu mai fac grevă

Angajații de la metrou renunță la greva generală pe care o anunță încă de luna trecută, după ce sindicatele au obținut o majorare salarială de 20% pentru angajați, plus două prime în valoare de 2.000 de lei pe an, a anunțat liderul Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi. El a precizat că majorarea va intra în vigoare de miercuri, iar salariul mediu net în Metrorex va ajunge, astfel, la aproximativ 4.000 de lei.

Rădoi a anunțat că în urma negocierilor de marți cu conducerea Metrorex sindicatele au obținut o majorare salarială de 20%, care va intra în vigoare de miercuri.

De asemenea, angajații Metrorex vor primi o primă de Crăciun de 1.000 de lei, dar și o “primă de metrou” tot în valoare de 1.000 de lei. El a precizat că prima de Crăciun și “prima de metrou” se acordă o dată pe an.

Liderul sindical a spus, la Digi 24, că, în aceste condiții, angajații renunță la greva anunțată încă de luna trecută: “Din fericire pentru bucureșteni și pentru toți cei care folosesc metroul, am putut evita ac conflict (…) Într-un suntem satisfăcuți de ceea ce am obținut”.

„Cred că vom ajunge la o înţelegere”, a declarat marţi directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti de ce crede că sindicaliştii vor renunţa la grevă, Şodolescu a explicat că angajţşii au tot scăzut, de-a lungul rundelor de negocieri, din procentul pe care îl doresc în plus la salarii.

„Dacă la început au fost inflexibili cu acel procent de 42 la sută, ulterior au tot scăzut. Acum au ajuns la 20 la sută”, a spus directorul Metrorex.

Angajaţii Metrorex au ameninţat cu grevaa generală pe perioadă nedeterminată, însă acţiunea de protest a fost suspendată temporar. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex. 

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă