4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDincă a fost dus în arestul IPJ Olt după reconstituirea în cazul...

Dincă a fost dus în arestul IPJ Olt după reconstituirea în cazul dispariţiei Alexandrei

Dincă a fost dus luni dimineaţa la Dobrosloveni, localitatea de domiciliu a Alexandrei Măceşanu, de unde, pe 24 iulie, ar fi luat-o pe adolescentă în maşină, la “ocazie”, spre a o transporta la Caracal, în zona Liceului “Mihai Viteazul”. După oprirea din apropierea liceului, unde pe 24 iulie ar fi lovit-o pe fată, Dincă a fost dus pe digul despre care adolescenta a menţionat în apelul la 112 şi unde ar fi aruncat telefonul fetei.

În faţa domiciliului său, Dincă a coborât din maşină, a deschis porţile din metal şi în jurul orei 11,00 a intrat în casă, împreună cu anchetatorii şi ţinând de braţ o tânără poliţistă având mâinile legate, care urcase în maşină pe locul din spate, la Dobrosloveni. În casa lui Dincă, în timpul reconstituirii, a fost dus şi un manechin din materiale sintetice.

După mai multe zeci de minute, Dincă a ieşit din casă purtând manechinul din material textil pe braţe şi s-a îndreptat către grădină, unde se presupune că a ars corpul Alexandrei Măceşanu, într-un butoi folosit drept arzător improvizat.

Apoi, după momentul aşezării manechinului într-un butoi alături de alte materiale şi arderii acestuia, Gheorghe Dincă a mai fost dus şi pe o stradă din Caracal unde ar fi aruncat bijuterii ale adolescentei.

Dincă a fost huiduit de mai multe ori pe timpul reconstituirii, atât în comuna Dobrosloveni, cât şi la Caracal şi alături de anchetatori au fost mai multe de echipaje de poliţişti şi jandarmi care să menţină ordinea.

Părinţii Alexandrei Măceşanu nu au participat la această reconstituire, însă în faţa casei lui Dincă din Caracal au fost prezenţi membri ai familiei Luizei Melencu, cealaltă fată dispărută, pe care acesta a recunoscut că ar fi răpit-o şi ucis-o.

Gheorghe Dincă a fost adus în urmă cu două zile în arestul IPJ Olt şi a fost preluat luni dimineaţa pentru a fi dus la Caracal în vederea reconstituirii faptelor pe care acesta le-ar fi săvârşit. Reconstituirea ar putea dura mai multe zile.

Pe 26 iulie, în urma unei percheziţii, în locuinţa lui Dincă din Caracal au fost găsite într-un butoi, în cenuşă, resturi osoase de natură umană. Potrivit DIICOT, raportul de expertiză medico-legală a indicat faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a incinerat corpul. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă