8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiDezastru la Pet Fest. Zeci de câini pierduți din cauza inconștienței lui...

Dezastru la Pet Fest. Zeci de câini pierduți din cauza inconștienței lui Robert Negoiță

”Foarte mulți câini s-au pierdut, mulțumită «grijii» administrației parcului. După artificii, au urmat noaptea și ploaia…“ „Ăștia de la Primăria Sectorului 3 cred că nu sunt zdraveni la cap. Autorizezi Pet Fest, lași poarta de la insulă deschisă și te apuci să bubui artificii vizavi…“ „Primăria: nota 2 pentru ce s-a întâmplat. Chiar credeți că va răspunde domnul primar la aceste întrebări??? Răspunde doar dacă îl lăudați și îl felicitați pentru bordurile roz și copacii plantați pe bulevard. Bani aruncați! Nu îl interesează animalele. Poate doar ca să le captureze ca să mai ia niște bani. I-am tot scris să arunce niște pietriș în fața Insulei câinilor că se fac bălți mari când plouă. Nimic… Acum, cu spectacolul canin, am văzut că au aruncat niște pietriș. Probabil ca să poată intra cu mașinile. Sper din tot sufletul ca stăpânii să își găsească cățeii pierduți. Și eu mi-am pierdut cățeaua acum câțiva ani. Din cauza petardelor, a fugit din țarc. Am găsit-o după vreo 8 ore. A fugit disperată în tot acest timp. Puneți poze cât mai multe și distribuim.“

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook în ultimele zile, după ce sâmbătă zeci de câini au fugit din Parcul Ior din Capitală, iar unii nu au fost găsiți nici până în momentul de față.

Primăria Capitalei a organizat, în perioada 29 iunie-1 iulie, pe Insula cățeilor din Parcul IOR, evenimentul PET FEST, la care au fost invitați toți posesorii de animale. Dacă în mod normal poarta de pe podul de acces către insulă este închisă, acum a fost lăsată deschisă, pentru că lumea tot intra și ieșea.

 

Dezastru pentru stăpânii de câini

Ei bine, în a doua zi a evenimentului, la mică distanță de insulă au fost lansate focuri de artificii, care s-au auzit în tot cartierul. Câinii s-au speriat și au fugit care încotro, iar mulți sunt dați și acum dispăruți.

„În imediata apropiere a insulei au fost date focuri de artificii, care au speriat niște căței. Au fugit și căței din parc, nu numai de pe insulă. De fapt, de pe insulă a dispărut unul singur, un pitbull, care însă a fost găsit ulterior“, a declarat pentru „România liberă“ consilierul general Tudor Ionescu, cunoscut drept „Tudy“ și ca un mare iubitor de animale.

Întrebat ce părere are despre măsura luată de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, de a autoriza un spectacol de artificii într-o zonă unde erau foarte mulți câini, Ionescu a răspuns că este vorba, probabil, de „o lipsă de comunicare“. El a precizat că nu cunoaște cine a organizat focul de artificii. „Știu sigur că în zonă era un festival de mâncare turcească, dar nu știu dacă de acolo au fost artificiile“, a mai spus Ionescu, care a precizat că, în general, „câinii reacționează foarte anapoda la artificii“.

Și chiar dacă nu ar fi fost PET FEST, oricum nu ar fi fost în regulă. „Exploziile de artificii pe care le-ați auzit au fost fix lângă cele două cuiburi de lebede, lângă podul de pe Insula Artelor. Niște nemernici“, se arată într-o postare pe Facebook, pe contul Prietenii Parcului IOR.

Pentru a lămuri situația, „România liberă“ a încercat să-l contacteze pe primarul sectorului 3, Robert Negoiță, atât telefonic, cât și prin intermediul mai multor mesaje trimise pe WhatsApp, însă până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns.

 

Ce este PET FEST

Primăria București a organizat în perioada 29 iunie-1 iulie prima ediție a evenimentului Pet Fest, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din sectorul 3, pe „Insula câinilor“. La București Pet Fest au fost invitați toți iubitorii de animale împreună cu animalele lor de companie. Participanții la eveniment au luat parte la demonstrații de dresaj și prezentări de rase, cursuri specializate pentru animale, concursuri în care necuvântătoarele au fost personaje principale, și jocuri dedicate copiilor. Totodată, București Pet Fest și-a propus creșterea nivelului de educație civică și responsabilitate a proprietarilor de animale de companie din Capitală în scopul respectării condițiilor sanitar-veterinare de bunăstare și protecție a acestora.   

 

Comentarii acide pe Facebook

După incidentul de sâmbătă, rețelele de socializare, cu precădere Facebook, au fost pline de comentarii acide la adresa primarului sectorului 3. „Negoiță turcitul a celebrat victoria în alegeri a lui Erdogan. Anul trecut ne-a spurcat ziua de Sfinții Constantin și Elena, nemernicul, aducând o liotă de turcaleți în parc, cu așa-zisele lor specialități! Ăsta nu a auzit de legislația privind poluarea fonică?“, scrie un internaut.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă