Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Despăgubirile datorate de Metrorex către Astaldi, plătite de la buget

Ministerul Transporturilor a lansat joi în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care despăgubirile datorate de Metrorex către Astaldi, de 188 de milioane de lei (40.000 de euro), vor fi plătite de la bugetul statului.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2018 - 21:00

"De la bugetul de stat se reconstituie plăţile efectuate din veniturile proprii ale societăţii care au determinat cheltuieli suplimentare stabilite prin hotărâri judecătoreşti şi arbitrale în cadrul proiectelor de investiţii finanţate de la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile”, se precizează în proiect.

„Metrorex beneficiază de sume de la bugetul de stat pentru: - rambursări de credite, inclusiv dobânzile şi comisioanele aferente, contractate de Metrorex cu destinaţia realizării investiţiilor şi garantate de stat; stingerea obligaţiilor Metrorex stabilite prin hotărâri judecătoreşti şi arbitrale, care constituie titluri executorii, aferente investiţiilor fără existenţa culpei companiei”, precizează Ministerul Transporturilor.

La sfârşitul lunii august, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor (MT) a analizat circumstanţele care au pus în sarcina Metrorex despăgubirea de 188 de milioane de lei atribuită constructorilor Magistralei 5 Drumul Taberei – Eroilor.

Societatea trebuie să despăgubească asocierea formată din Astaldi S.p.A - FCC Construccion SA, Delta ACM 93 SRL şi AB Construct SRL pentru revendicări solicitate în perioada 2011-2015. „Metrorex face acum toate demersurile pentru achitarea datoriei de 188 de milioane de lei (aproximativ 40 de milioane de euro) stabilite printr-o hotărâre a instanţei în anul 2017, rămasă definitivă şi irevocabilă în luna mai 2018, fără a afecta activitatea societăţii”, arată reprezentanţii Metrorex.

Comentarii

loading...