Deranj la IPJ Maramureș. Șase polițiști de la rutieră, arestați pentru luare de mită

Șase agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş- Serviciul Rutier, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, au fost arestați preventiv.

Share

Rl online 0 comentarii

30.07.2020 - 22:41

Măsura s-a dispus pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30 iulie 2020, până la data de 28 august 2020 inclusiv, reţinându-se existenţa unor indicii temeinice privind săvârşirea faptelor menţionate.

"Sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că cei şase inculpaţi, în perioada octombrie-decembrie 2019, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au acceptat bani şi alte foloase necuvenite (brad de Crăciun, produse alimentare, băuturi alcoolice) oferite de diverşi conducători auto opriţi în trafic pentru control, în schimbul neîndeplinirii îndatoririlor de serviciu, sau chiar au pretins aceste foloase necuvenite", se menționează într-un comunicat al IPJ Maramureș.

Totodată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, faptă imputată doar unuia dintre inculpaţi, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că acesta, în luna decembrie a anului 2019, nu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual, faptă reţinută în sarcina a doi inculpaţi, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice suspiciunea rezonabilă că aceştia, în luna decembrie a anului 2019, cu prilejul întocmirii unor procese-verbale de sancţionare contravenţională, au reţinut alte stări de fapt decât cele constatate, pentru a evita aplicarea anumitor sancţiuni.

Inculpaţii au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac.

 

Comentarii